Bläckfisk med salladslök recept

Koreansk bläckfisk - Ojinguh bokum

Koreansk bläckfisk - Ojinguh bokum

Börja med att steka moroten och lägg sedan ner salladslöken, svamp och chilepparen. nämligen medbläckfisk som huvudaktör denna gång
Wokad bläckfisk – Chao you yu

Wokad bläckfisk – Chao you yu

Ta upp bläckfisken, toppa med sesamolja och den hackade vårlöken. Skär och hacka salladslöken. bläckfisk - tioarmad
Het thailändsk soppa med bläckfisk och scampi

Het thailändsk soppa med bläckfisk och scampi

Ta av soppan från plattan, strö i salladslöken och servera. Lägg i samtliga ingredienser utom salladslöken när buljongen kokat upp, låt koka ca 5 minuter. 200 g seafoodmix medbläckfisk och scampi. 1 stjälk salladslök
Okonomiyaki: Japansk pannkaka

Okonomiyaki: Japansk pannkaka

Den kan fyllas med räkor, bacon, kimchi eller bläckfisk, bara för att nämna några varianter. Jag läste mig till när jag gjorde efterforskning efter ett bra grundrecept att på många restauranger i Japan så får man en skål med grundingredienserna i och sen får man göra sin egna "pannkaka"
Bläckfisksallad

Bläckfisksallad

Problemet med den färdiga salladen var att en söta komponenten inte var söt. Salladen bestod av grillad paprika, papaya (ska vara mogen, vilket inte min var), tunna flisor av citrongräs, salladslök, lite grovhackad chili, ingefära i stavar och så förstås grovhackad (sönderryckt) färsk koriander
Nudelsoppa Chinatown

Nudelsoppa Chinatown

Börja med att lägga algerna i blöt i en timme. Häll upp i soppskålar och strö hackad koriander och salladslök över
Ai Ramen (Stockholm)

Ai Ramen (Stockholm)

Jag åt en Spicy Ramen med vetenudlar, bläckfisk, grillade räkor, ägg, sojabönor, grillade majs och salladslök
Tostadas

Tostadas

Tostadas de pulpo (tostadas medbläckfisk). Åttaarmad bläckfisk. Nu blev det inte så utan jag tog det lite lugnt och började med tostadas med tre olika fyllningar på
Saffranspaella

Saffranspaella

Avsluta med att röra ner nystekt fisk, bläckfisk, räkor och krabbkött. Stek skalen med en liten klick smör

En vecka av sommar

Jag beställde som vanligt fritterade bläckfiskringarmed en jättegod chilidipp till förrätt. Ringarna är inte jättelågkolhyrat men det är iallafall inte mer smet än bläckfisk som ofta är fallet

Fylld bläckfisk

Fyll bläckfisksäckarnamed risblandningen. Hacka löken, salladslökarna och paprikan. Rensa bläckfiskarna
Bläckfiskblommor med svarta bönor och grön paprika

Bläckfiskblommor med svarta bönor och grön paprika

Det värsta man kan göra medbläckfisk är att steka den för länge, den blir då seg. Bläckfiskblommor gör man genom att först skära upp bläckfiskkroppen, sedan skära ett rutmönster (rutor på ungefär ½ x ½ cm) på det som var insidan av bläckfisken
Paella mariscos

Paella mariscos

Fräs bläckfisken (fick tag på små minibläckfiskar) tillsammans med vitlöken. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har vi ingen direkt traditionell julmat hemma och i år kombinerade vi längtan efter något nytt med längtan efter Spanien