Ta av soppan från plattan, strö i salladslöken och servera. Lägg i samtliga ingredienser utom salladslöken när buljongen kokat upp, låt koka ca 5 minuter. 200 g seafoodmix medbläckfisk och scampi. 1 stjälk salladslök
Den kan fyllas med räkor, bacon, kimchi eller bläckfisk, bara för att nämna några varianter. Jag läste mig till när jag gjorde efterforskning efter ett bra grundrecept att på många restauranger i Japan så får man en skål med grundingredienserna i och sen får man göra sin egna "pannkaka"
Problemet med den färdiga salladen var att en söta komponenten inte var söt. Salladen bestod av grillad paprika, papaya (ska vara mogen, vilket inte min var), tunna flisor av citrongräs, salladslök, lite grovhackad chili, ingefära i stavar och så förstås grovhackad (sönderryckt) färsk koriander
Tostadas de pulpo (tostadas medbläckfisk). Åttaarmad bläckfisk. Nu blev det inte så utan jag tog det lite lugnt och började med tostadas med tre olika fyllningar på
Jag beställde som vanligt fritterade bläckfiskringarmed en jättegod chilidipp till förrätt. Ringarna är inte jättelågkolhyrat men det är iallafall inte mer smet än bläckfisk som ofta är fallet
Efter att ha rest i både Thailand och i medelahavsområdet har jag dock fått upp ögonen på bläckfisken som råvara, den är både enkel att tillaga och fortfarande relativt billig att inhandla
Det värsta man kan göra medbläckfisk är att steka den för länge, den blir då seg. Bläckfiskblommor gör man genom att först skära upp bläckfiskkroppen, sedan skära ett rutmönster (rutor på ungefär ½ x ½ cm) på det som var insidan av bläckfisken
Fräs bläckfisken (fick tag på små minibläckfiskar) tillsammans med vitlöken. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har vi ingen direkt traditionell julmat hemma och i år kombinerade vi längtan efter något nytt med längtan efter Spanien