Aioli. Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfiskenmed såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar
1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar. 1Servering aioli baguette sallad
Calamares a la Romana – friterad bläckfisk. Jo förresten, jag serverade en vanlig aioli till. Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta
Lägg upp salladen, musslorna och laxen, garnera med lite körvel och selleriblad och ett par citronskivor – bläckfisken kan antingen läggas vid sidan av tillsammans med lite aioli eller på eget fat
Servera direkt med citronklyftor, lite extra salt och valfri dipp, exempelvis aioli. Ta tag i bläckiskkroppen med ena handen och dess huvud och armar med den andra
Aioli och bröd att suga upp såsen med. Under förra veckans vistelse på Gran Canaria levde vi mer eller mindre på skaldjur och den skaldjursgryta med chorizo som vi gjorde i fredags blev otroligt god, så jag kan inte annat än att dela med mig av receptet
Det fanns något som liknade minipajer, tortilla med både potatis och en med grönsaker, musslor toppade medaioli, gambas, olika korvar, marinerad aubergine och kronärtskockshjärtan, sallad medmed räkor, musslor och bläckfisk, carpaccio på tonfisk och även en slags vegetarisk variant
Nästa rätt var bläckfiskmed spenat, kikärter, chorizo och aioli. Vissa ställen återkommer med jämna mellanrum på bloggen och Terroirs är definitivt ett av dem
Det är en typ biffbuljong smakförstärkare (finns även i kyckling, räckor, bläckfisk), här i storpack och den tillsammans med vanlig buljong med mer sätter pricken över i
Bläckfisk är fantastiskt gott och kan ätas på så många fler sätt än friterad i ringar (även om det tillsammans med vitlöksstinkande aioli är ett av mina starkaste festivalmatminnen någonsin)