Bläckfisk med aioli recept

Friterad bläckfisk med aioli

Friterad bläckfisk med aioli

Aioli. Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfiskenmed såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar
Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar. 1Servering aioli baguette sallad
Surdegsfritera en bläckfisk

Surdegsfritera en bläckfisk

Servera de friterade bläckfiskringarna och pilgrimsmusslorna medaioli och persilja. Det var mitt första möte med en färsk bläckfisk
Friterad ansjovis med panko och chiliflarn

Friterad ansjovis med panko och chiliflarn

Calamares a la Romana – friterad bläckfisk. Jo förresten, jag serverade en vanlig aioli till. Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta
Hemmagjord calamari är den bästa

Hemmagjord calamari är den bästa

Nu är det kanske inte lika lätt att få tag på färsk bläckfisk i Sverige som här, men om ni får tag i det så gör er egen calamari
Ett smakprov från Friuli

Ett smakprov från Friuli

Lägg upp salladen, musslorna och laxen, garnera med lite körvel och selleriblad och ett par citronskivor – bläckfisken kan antingen läggas vid sidan av tillsammans med lite aioli eller på eget fat
Grillad bläckfisk-sandwich

Grillad bläckfisk-sandwich

Krydda upp fisken med kebabkrydda, salt, peppar, en hackad röd chili, vitlök och olivolja. Dags att förbereda aiolin
Calamares Fritos

Calamares Fritos

Servera direkt med citronklyftor, lite extra salt och valfri dipp, exempelvis aioli. Ta tag i bläckiskkroppen med ena handen och dess huvud och armar med den andra

Skaldjursgryta med chorizo

Aioli och bröd att suga upp såsen med. Under förra veckans vistelse på Gran Canaria levde vi mer eller mindre på skaldjur och den skaldjursgryta med chorizo som vi gjorde i fredags blev otroligt god, så jag kan inte annat än att dela med mig av receptet
Återigen vardag

Återigen vardag

Det fanns något som liknade minipajer, tortilla med både potatis och en med grönsaker, musslor toppade medaioli, gambas, olika korvar, marinerad aubergine och kronärtskockshjärtan, sallad medmed räkor, musslor och bläckfisk, carpaccio på tonfisk och även en slags vegetarisk variant
Middag på Terroirs

Middag på Terroirs

Nästa rätt var bläckfiskmed spenat, kikärter, chorizo och aioli. Vissa ställen återkommer med jämna mellanrum på bloggen och Terroirs är definitivt ett av dem
I'm Sorry

I'm Sorry

Det är en typ biffbuljong smakförstärkare (finns även i kyckling, räckor, bläckfisk), här i storpack och den tillsammans med vanlig buljong med mer sätter pricken över i
Fylld bläckfisk – sällsynt och berusande gott!

Fylld bläckfisk – sällsynt och berusande gott!

Bläckfisk är fantastiskt gott och kan ätas på så många fler sätt än friterad i ringar (även om det tillsammans med vitlöksstinkande aioli är ett av mina starkaste festivalmatminnen någonsin)