Bläckfisk är en av mina absoluta favoritfiskar och särskilt då squid. Här bjuder jag på en härlig rätt med mycket smak och lite hetta, nämligen äggnudlar i kokosmjölk toppad med stekt squid, chili, lime och mynta
Tillsätt saften av limen och chilitrådarna. Det är lite lurigt att grilla bläckfisk och pilgrimsmusslor då dom blir ordentligt tråkiga och mer som tuggummi om man grillar dom för länge
400 gram fryst skaldjursmix (musslor, räkor, bläckfisk). 1 lime, saft och skal. Gör en marinad på vitt vin, finhackad piri piri, pressad vitlök och saften samt rivet skal från 1 lime. 1 lime
Räkorna och bläckfisken fick ligga och dra i lite olivolja, pressad lime, salt och chili. Snabbmarinerad fläskkarré, olika grönsaker, bläckfisk och räkor, allt serverat med en svalkande yoghurtsås och ett glas rosé
Peta försiktigt med en gaffel då och då så att limesaften kommer åt överallt. Tänk på att både lime och salt bidrar till att marinera fisken – tillsätt mer salt om det behövs
Var också första gången jag grillade bläckfisk, inte heller det sista gången. Finhacka persilja och lök och blanda med limesaft, limeskal, chiliflakes och salt
Tostadas de pulpo (tostadas med bläckfisk). ½ dl pressad lime. Åttaarmad bläckfisk. Skär tonfisken så tunt som möjligt och låt skivorna marinera i soja och lime i cirka två minuter, låt rinna av
Vem kan motstå färska bläckfiskar. Drick ett glas isvatten med en skiva lime till. ”Mat för lata sommardagar” står det på varenda mattidning så här i sommartid