nämligen med bläckfisk som huvudaktör denna gång. Rätten visade sig vara ganska enkel att göra, men det man bör tänka på är att inte steka bläckfisken mer än ett par minuter då den annars blir alldeles för seg och oätlig
Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligt anvisning på flaskan) 2 dl vitt vin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och riven i bitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära. 1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar
Den kan fyllas med räkor, bacon, kimchi eller bläckfisk, bara för att nämna några varianter. De serveras också ofta sin pannkaka med inlagd ingefära och bonitoflingor
Lägg ner skaldjuren mot slutet och låt fräsa med en kort stund Tillsätt ingefära, kokosmjölk och ostronsås och vänd runt så att allt blandas och blir genomvarmt
ex havskräftor, bläckfisk, pilgrimsmusslor med lite goda såser och ett glas bubbel till. Det jag är sugen på Det kan variera men något jag tycket blir väldigt gott är kycklinglårfilé som är smaksatt med ingefära, vitlök, chili och lime