Bläckfisk i vin recept

Marinerad Bläckfisk som Meze

Marinerad Bläckfisk som Meze

Som varmrätt kokas bläckfiskenibland med vin och kanel och serveras med ris. Då blev det äntligen av att testa att marinerabläckfisk, en rätt jag tycker om här vid Medelhavet
Fylld bläckfisk och brässerad oxsvans

Fylld bläckfisk och brässerad oxsvans

Jag hade tyvärr ingetvittvin så jag tog citronsaft och sherry istället. När jag skulle handla idag så såg jag tillminförvåning att dom hade små bläckfiskar
Wokad bläckfisk – Chao you yu

Wokad bläckfisk – Chao you yu

kinesiskvinäger. Ta upp bläckfisken, toppa med sesamolja och den hackade vårlöken. Gör gärna mönster isicksack om det går
Fylld bläckfisk i tomatsås

Fylld bläckfisk i tomatsås

Slå på tomatpuré och vittvin. Jag har alltid tyckt mycket om bläckfisk. Men i dag var jag sugen på att fylla den med något gott och det här blev en riktig höjdare, så otroligt gott
Havets frukter och en bläckfisk

Havets frukter och en bläckfisk

Tillsammans med ett nät pinfärska blåmusslor, maffiga räkor med skal och ett långkok tomatsås med mycket vin, kan det intebli fel
Pasta med bläckfisk och räkor

Pasta med bläckfisk och räkor

Lägg i räkorna i räkbuljongen (där bläckfisken redan ligger), smaka av med dragon, salt och lite cayennepeppar
Pasta med tomatsås, räkor och bläckfisk

Pasta med tomatsås, räkor och bläckfisk

Tillsättvinet och låt det koka ini löken. Hemma hos oss brukar vi ofta ha liteolika sorters skaldjur i frysen och den här gången hade vitigerräkor och bläckfiskringar så då använde jag mig av det i pastan
Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligtanvisning på flaskan) 2 dl vittvin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och rivenibitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära. 1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och rivenibitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad ibitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar. 1Serveringaioli baguette sallad
Spaghetti med bläckfisk

Spaghetti med bläckfisk

Häll över vittvin och låt det koka in. Rengör bläckfisken, skär den ibitar och lägg i den i stekpannan tillsammans med BasilicoBarilla, chilipeppar och basilika
Gös och bläckfisk med blomkål

Gös och bläckfisk med blomkål

Tillsättkycklingfond, vin, timjan, persilja, lagerblad och pepparkorn. Bläckfisk. Filea gösen och ta av skinnet, som sparas