Hacka vitlök och fänkål. Rengör bläckfisken noga och skär i bitar. Koka Penne Rigate Barilla i rikligt med saltat vatten som smaksatts med lite fänkål, häll av vattnet och blanda med såsen
Hacka chiliDela fänkålen i mindre bitar. Räkna ca 1 per personRäkor, musslor och bläckfisk om du vill ha detNågra potatisar ungefär 2-3 per ätande mun1 knippe sparris1 citron1/2-1 chili1 fänkålTimjan (helst färsk)olivolja Börja med att sätta ugnen på högsta värme. 1 fänkål
Rensa bläckfiskarna (glöm inte det tunna skinnet på utsidan. 3 bläckfiskar (ca 25 cm långa). 1 fänkål (delad i 4-5 delar). 3 bläckfiskar (ca 25 cm långa). 1 fänkål (delad i 4-5 delar)
Jag började med att lägga bläckfisken som jag skar i lite mindre bitar i lite Chiliolja från Azada. Värm fräsch olja och låt tunt skivad lök och fänkål smälta och lägg sedan i tomaterna i ganska stora bitar
Man fiskar också mycket bläckfisk som man kokar och äter med potatis, fänkål och olivolja. Under sportlovsveckan ordnar vi en klätterresa till Cinque terres nationalpark, i Italien, en resa med lite extra god mat
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
färsk bläckfiskpasta. Bläckfiskpasta med räkor, chili och bönor 500 g edamamebönor i skidor 500Â g färsk bläckfiskpasta 1 st gul lök 1Â st stor vitlöksklyfta 1 tsk sambal oelek, kanke lite mindre En skvätt oivolja ett steka i, inte för lite. Svart pasta med mustiga räkor och fänkål Pasta med räkor och bläckfisk Pasta med heta räkor Pasta med bondbönor Linguinetrolleri 500 g edamamebönor