Bläckfisk chorizo recept

Skaldjursgryta med chorizo

Under förra veckans vistelse på Gran Canaria levde vi mer eller mindre på skaldjur och den skaldjursgryta med chorizo som vi gjorde i fredags blev otroligt god, så jag kan inte annat än att dela med mig av receptet
Cataplana på skolkockens vis

Cataplana på skolkockens vis

När det är dags för tillagning börja då med att tärna ner paprika, tomater, chorizo, prosciutto och finhacka bladpersiljan
Vaniljpannacotta med smält rabarber

Vaniljpannacotta med smält rabarber

Men i lördags bjöd jag i alla fall på en vårig trerätters som bestod av mammas otroligt goda ramslökssoppa, bläckfisk och chorizo med bönor och spenat samt denna goda pannacotta med smält rabarber
London: tapas på Rambla

London: tapas på Rambla

Det blev som sagt lite av varje, även krispig friterad kronärtskocka med saffransaioli och den möraste av bläckfiskar med stekt vitlök och örtsås
Tostadas

Tostadas

Tostadas de pulpo (tostadas med bläckfisk). Ta en chorizo av bra kvalitet och dra bort skinnet och dela köttet i smulor
Middag på Terroirs

Middag på Terroirs

Nästa rätt var bläckfisk med spenat, kikärter, chorizo och aioli. Vissa ställen återkommer med jämna mellanrum på bloggen och Terroirs är definitivt ett av dem

Restaurang - Linje Tio

Vi valde deras katalanska pizza med bouquerones, röd paprika, rosmarin och pecorino, Chipirones y chorizo som är en god blandning av bläckfisk, chorizo, färskost och vitlök och deras Pequino selection som är en salig blandning av olika charkuterier
Barcelona Part 2 – St Joseph and  cooking Paella – Paella – Catalan Cream Mousse

Barcelona Part 2 – St Joseph and cooking Paella – Paella – Catalan Cream Mousse

saluhallen och köpt Alla fina skaldjuren, musslor, havskräftor, räkor, bläckfisk. a fick den här fina olivoljan följa med i resväskan, en vit smal lång korv som smakade nästan som en chorizo, den fina lufttorkade skinkan Pata Negra ifr den svarta grisen och så självklart den fina milda getosten som inte kostade mer än ca 16 sv
Söndagslunch på Plane Food

Söndagslunch på Plane Food

Jag åt ugnsbakad torsk med castellucciolinser, bläckfisk och chorizo. Inte för att jag måste äta bläckfisk men jag gillade kombinationen med fint tärnad chorizo i linsröran till fisken plus den gröna olivoljebaserade dressingen ringlad runt
Min helg

Min helg

Jag beställde grillad bläckfisk och chorizo med het sås till förrätt (mums). Så är en ny arbetsvecka här igen som börjat med grått men varmt väder, ska till och med bli 20 grader senare i veckan
Paella med skaldjur och chorizo

Paella med skaldjur och chorizo

Skaldjursmixen jag använde innehöll musslor, bläckfisk och räkor. Använd gärna en köttig chorizo med bra smak
Serranolindad sparris med parmesan och balsamreduktion

Serranolindad sparris med parmesan och balsamreduktion

Vi beställer alltid baconlindade dadlar, rödvinsbrässerad chorizo och friterad bläckfisk. Några gånger per år går vi till tapasrestaurangkedjan Manana här i Göteborg och äter tapas och dricker vin med goda vänner