Under förra veckans vistelse på Gran Canaria levde vi mer eller mindre på skaldjur och den skaldjursgryta med chorizo som vi gjorde i fredags blev otroligt god, så jag kan inte annat än att dela med mig av receptet
Men i lördags bjöd jag i alla fall på en vårig trerätters som bestod av mammas otroligt goda ramslökssoppa, bläckfisk och chorizo med bönor och spenat samt denna goda pannacotta med smält rabarber
Nästa rätt var bläckfisk med spenat, kikärter, chorizo och aioli. Vissa ställen återkommer med jämna mellanrum på bloggen och Terroirs är definitivt ett av dem
Vi valde deras katalanska pizza med bouquerones, röd paprika, rosmarin och pecorino, Chipirones y chorizo som är en god blandning av bläckfisk, chorizo, färskost och vitlök och deras Pequino selection som är en salig blandning av olika charkuterier
saluhallen och köpt Alla fina skaldjuren, musslor, havskräftor, räkor, bläckfisk. a fick den här fina olivoljan följa med i resväskan, en vit smal lång korv som smakade nästan som en chorizo, den fina lufttorkade skinkan Pata Negra ifr den svarta grisen och så självklart den fina milda getosten som inte kostade mer än ca 16 sv
Jag åt ugnsbakad torsk med castellucciolinser, bläckfisk och chorizo. Inte för att jag måste äta bläckfisk men jag gillade kombinationen med fint tärnad chorizo i linsröran till fisken plus den gröna olivoljebaserade dressingen ringlad runt
Jag beställde grillad bläckfisk och chorizo med het sås till förrätt (mums). Så är en ny arbetsvecka här igen som börjat med grått men varmt väder, ska till och med bli 20 grader senare i veckan
och fritterad (lite väl mycket frityr) bläckfisk med svarta bönor. Jag beställde tre rätter, den här som bestod av chorizo, labneh, fritterad grönkål och grönkål
Vi beställer alltid baconlindade dadlar, rödvinsbrässerad chorizo och friterad bläckfisk. Några gånger per år går vi till tapasrestaurangkedjan Manana här i Göteborg och äter tapas och dricker vin med goda vänner