Bläckfisk calamares recept

Friterad bläckfisk

Friterad bläckfisk

Vänd bläckfiskringarna först i mjölet, sen i äggblandningen och avsluta med ströbrödet. 400 g bläckfiskringar
Calamares Fritos

Calamares Fritos

500 g Bläckfisk. Skölj bläckisken och rensa den. 10-armad. Ta tag i bläckiskkroppen med ena handen och dess huvud och armar med den andra

Calamares Fritos

Skölj bläckfisken och rensa den. Ta tag i bläckfiskkroppen med ena handen och dess huvud och armar med den andra
Paella med bläckfisk och skaldjur

Paella med bläckfisk och skaldjur

I denna paella använde vi stora räkor, krabba, calamares, små bläckfiskar och sepia. Bläckfisk av olika sorter delade i mindre bitar
Jalapeño fritada – friterad grön chili

Jalapeño fritada – friterad grön chili

Calamares a la Romana – friterad bläckfisk. Jalapeño fritada, jalapeño poppers eller bara friterad grön chili är en enkel snabb och billig tapasrätt
Ett smakprov från Friuli

Ett smakprov från Friuli

Ursprungligen var vår tanke att att vi skulle haft bläckfisk i denna men då vi inte hittade någon färsk sådan fick vi snabbt tänka om, istället för bläckfisk fick det bli laxfile
Grekisk matkultur

Grekisk matkultur

souvlaki, grekisk sallad, tzatsiki, mousaka, calamares, "xorta", bläckfisk, grönsaker och frukt i mängder, "stifado" och fillodegspaj
TexMex

TexMex

Friterade calamares (bläckfiskringar). Bläckfiskringar, mjöl, ägg , panko-ströbröd, salt, peppar, paprikakrydda, chilikrydda, spiskummin, neutral olja till fritering, flingsalt, lime
Calamares

Calamares

Hade ett paket med bläckfisk i frysen och tänkte testa att göra calamares, tycker alltid det är så gott när man är utomlands

Grillad bläckfisk med chiliolja

Rensa bläckfisken, ta tag i huvud och tentakler och dra försiktigt loss dem från kroppen, försök att få med så mycket av inälvor som möjligt