Bläckfisk balsamvinäger recept

Marinerad Bläckfisk som Meze

Marinerad Bläckfisk som Meze

Då blev det äntligen av att testa att marinera bläckfisk, en rätt jag tycker om här vid Medelhavet. Bläckfisk serveras ofta som Meze och Tapas här nere
Skaldjurspasta med tomatsås

Skaldjurspasta med tomatsås

12-4 msk vit balsamvinäger. 1350 g fryst skaldjursmix, blandade skaldjur som bläckfisk, musslor och räkor eller motsvarande färska
Marinerad skaldjurswok med smaker från Marocko

Marinerad skaldjurswok med smaker från Marocko

Man köper bläckfisk och ett gäng skaldjur. 500 g skaldjur, t ex fryst skaldjursmix eller bläckfiskringar. 1 msk vit balsamvinäger eller pressad citron. 1 msk vit balsamvinäger
Sallad?

Sallad?

Bläckfisken var chili- och limemarinerad så jag tyckte det passade fint med Santa Marias chili- och limeblandning på
Serranolindad sparris med parmesan och balsamreduktion

Serranolindad sparris med parmesan och balsamreduktion

Vi beställer alltid baconlindade dadlar, rödvinsbrässerad chorizo och friterad bläckfisk. Koka upp balsamvinäger med honung och låt sjuda tills vätskan reducerats till en något tjockare vätska
Ljummen sallad på lax och sparris

Ljummen sallad på lax och sparris

Vänd laxen, skuren i stora tärningar i olja och chili/limekryddan tillsammans med bläckfiskringarna. Häll av vattnet och blanda med olivoljan och balsamvinägern, lite salt och peppar

Ost- och champinjonsallad

2 msk balsamvinäger. Blanda samman olja, vinäger, senap, salladskrydda, salt, peppar och tabasco i en skål

Tillbehör till kinesisk fondue

Rensa bläckfisken genom att försiktigt dra bort huvud och armar från kroppen. Bläckfiskmarinaden. Häll marinaden över bläckfisken