Skala och klyfta löken, skala vitlöksklyftorna och dela dem en gång. Rödvinskokt högrev med pasta (6-8 pers)1 kg högrev 5 dl rött vin1 burk plommontomater2 gula lökar1 vitlök2 morötter 100 g rotselleri2 lagerblad1 msk torkad timjan2 tsk strösocker1 msk salt2 tsk nymalen pepparTill servering400 g nykokt pasta0,5 dl crème fraiche2 dl riven parmesanost + ytterligare till serveringnymald svartpepparLägg köttet i en gryta. 1 vitlök
Finhacka vitlök och chili, blanda i det. 1 stor vitlöksklyfta. 1 stor vitlöksklyfta. När vi var många runt bordet i helgen passade jag på att leta fram ett gammalt favoritrecept
Bjudmat,. Hacka lök och vitlök och stek i lite smör i en stekpanna. 4 st frysta laxfiléer 1 gullök1 vitlöksklyfta3 dl vitvin1 dl vatten3 dl grädde2 fiskbuljongtärning 450 gr bladspenatSaltSvartpeppar maizena Gör såhär Tina spenaten och laxen. pastasås med lax 1 vitlöksklyfta
Det är absolut ingen avancerad matlagning och den tar heller ingen större tid i anspråk, smakar lika gott vardag som fest och kvalificerar sig absolut som bjudmat