Skala och klyfta löken, skala vitlöksklyftorna och dela dem en gång. Rödvinskokt högrev med pasta (6-8 pers)1 kg högrev 5 dl rött vin1 burk plommontomater2 gula lökar1vitlök2 morötter 100 g rotselleri2 lagerblad1 msk torkad timjan2 tsk strösocker1 msk salt2 tsk nymalen pepparTill servering400 g nykokt pasta0,5 dl crème fraiche2 dl riven parmesanost + ytterligare till serveringnymald svartpepparLägg köttet i en gryta. 2 gula lökar. 1 vitlök
Blanda citronpeppar och paprikapulver, pressa ner två vitlöksklyftor och blanda. Smält smöret, hacka löken och fräs den i smöret, pressa i fyra vitlöksklyftor
Den passar perfekt som bjudmat. Finhacka löken och tvätta och dela champinjonerna i fyra. Hetta upp en panna med smör och fräs lök, pressad vitlök och svampen några minuter
Perfekt bjudmat. Hacka löken och fräs i en kastrull. 1 gul lök. Huvudrätten jag bjöd Johan på i fredags var så god att jag gjorde den idag igen när vi hade lite kalas för Johan som fyllt år
Av detta blir det en rejäl form, perfekt som bjudmat för många. Det här receptet på potatis & purjolöksgratäng brukar jag göra då och då fast med kassler
Perfekt bjudmat. Dela paprikan, klyfta löken. Servera med vitlökssås. Grekisk pytt i panna med kyckling6-8 port3-5 kycklingfileér2-3 paprikor1-2 rödlökar1 ask körsbärstomaterpotatisfetaostMarinad1-1,5 dl olivolja1-2 msk soja2-3 pressade vitlöksklyftor1-2 tsk sambal oeleksalt och pepparSkär kycklingfiléerna i ganska stora strimlor. Lägg lök, paprika och kyckling (inkl marinad) över potatisen och ställ in i ugnen igen i ca 30-45 minuter. Vitlökssås2-3 dl turkisk yoghurt2 msk majonäs2 klyftor pressad vitlök0. 1-2 rödlökar