Lägg smöret i en gutjärnspanna (eller i en ugnsform) och ställ in pannan i ugnen (samma gradantal). Och denna gång gjorde jag den glutenfri och serverade med knaperstekt parmaskinka, keso, stekta äpplen och hemmagjord björnbärssylt
Björnbärssylt. Vispa smör, socker och vaniljsocker ordentligt tills massan blir porös och ljus. Tryck ned ett finger i varje kaka och fyll den med björnbärssylt
Brukar servera saffranspannkakan med björnbärssylt/marmelad eller med björnbär samt hallon från frysen som värms upp och sockras lite och så lättvispad grädde
Värm upp mjölken rör i smör, socker och salt och låt blandningen endast bli fingerljummen, 37 grader. Bred ca 2 msk smör över varje kaka. 50 g smör eller margarin. ca 4 msk mjukt smör eller margarin. 3 dl björnbärssylt eller fast hallon-jordgubb eller lingonsylt
Ofta när jag gör en tårta tänker jag vilket tillfälle ska den serveras till, vilka ska äta den och vad vill jag att den ska säga och så försöker jag anpassa utseendet och innehållet efter det så har gjort vaniljbottnar, chokladbottnar, chokladmoussefyllning, med björnbärssylt, rödvinbärssylt, flädermousse
Vispa smöret och sockret vitt och poröst med elvisp. 200 gr rumsvarmt smör. 1,5 dl hallon och björnbärssylt (se under sylta och safta). 200 gr rumsvarmt smör. 1,5 dl hallon och björnbärssylt (se under sylta och safta)
Grädden är smaksatt med lingonsylt, men det blir minst lika gott med hallon- eller björnbärssylt. 75 g Mjukt smör, i bitar. 1 Ägg 75 g Mjukt smör, i bitar
Självfallet kan du välja vilken sylt du vill i kakan, jag använde en hemgjord björnbärssylt. Smält smöret och rör därefter i alla andra ingredienser och rör om