björnbärssylt. Tillsätt mjölk och saffran i det smälta margarinet. 1 påse saffran. Sätt ugnen på 250°. Blanda samman alla torra ingredienser med tärnat fikon
Serverade med mammas björnbärssylt och lättvispad grädde. Vi har just nu en hel kyckling i ugnen smaksatt med saffran och apelsin som vi ska äta till lunch idag
Brukar servera saffranspannkakan med björnbärssylt/marmelad eller med björnbär samt hallon från frysen som värms upp och sockras lite och så lättvispad grädde
Smaken är som en blandning av hallon-, blåbär- och björnbärssylt. Hur som helst så finns det en rätt man måste äta salmbärssylt till och det är den gotländska saffranspannkakan
Serverade med mammas björnbärssylt och lättvispad grädde. Vi har just nu en hel kyckling i ugnen smaksatt med saffran och apelsin som vi ska äta till lunch idag
Grädden är smaksatt med lingonsylt, men det blir minst lika gott med hallon- eller björnbärssylt. För att få så mycket saffranssmak som möjligt i bullarna (utan att hälla ner ett paket till som kan resultera i torrare bullar) kan man förbereda kvällen innan genom att stöta saffranet med ½ msk socker och sedan röra ut det i ½ msk sprit
Kan man inte få tag på salmbärssylt är detbättre att ersätta den med björnbärssylt än hallonsylt, eftersom bådesmak och färg mer stämmer överens med björnbär IW anm
Servera crépesen med vaniljkräm, björnbärssylt och lättvispad grädde eller vaniljglass. Vispa grädde, mjölk, mjöl, socker, saffran och salt till en jämn smet
På Gotland serveras den traditionellt med salmbärssylt, men i Skåne har jag min absoluta favorit i björnbären – kanske finns någon påse infrusen sedan sensommaren att röra med något gott socker, eller en burk ljuvlig hemkokt björnbärssylt att plocka fram
Om det inte finns salmbärssylt rekommenderas björnbärssylt. Stöt saffran och socker. Blanda gröten med de uppvispade äggen, grädden, saffran, mandel och russin
Vispa ihop ägg, mjölk, socker, salt och saffran och blanda det med gröten. Blötlägg saffranet i lite varmt vatten, ca 10 minuter, så det mjuknar. 0,5 g saffran. 2 dl salmbärs- eller björnbärssylt