Björnbärssylt saffran recept

Scones med saffran och fikon

Scones med saffran och fikon

björnbärssylt. Tillsätt mjölk och saffran i det smälta margarinet. 1 påse saffran. Sätt ugnen på 250°. Blanda samman alla torra ingredienser med tärnat fikon
Ostkaka på keso

Ostkaka på keso

Serverade med mammas björnbärssylt och lättvispad grädde. Vi har just nu en hel kyckling i ugnen smaksatt med saffran och apelsin som vi ska äta till lunch idag
saffranspannkaka med mandel

saffranspannkaka med mandel

Brukar servera saffranspannkakan med björnbärssylt/marmelad eller med björnbär samt hallon från frysen som värms upp och sockras lite och så lättvispad grädde
Saffranspannkaka med salmbärssylt

Saffranspannkaka med salmbärssylt

Smaken är som en blandning av hallon-, blåbär- och björnbärssylt. Hur som helst så finns det en rätt man måste äta salmbärssylt till och det är den gotländska saffranspannkakan
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Servera saffranspannkakan ljummen med lättvispad grädde och björnbärssylt. Blanda gröten med ägg, vetemjöl, mandel, socker och saffran
Ostkaka på keso

Ostkaka på keso

Serverade med mammas björnbärssylt och lättvispad grädde. Vi har just nu en hel kyckling i ugnen smaksatt med saffran och apelsin som vi ska äta till lunch idag
Saffranssemlor med pepparkakssmak

Saffranssemlor med pepparkakssmak

Grädden är smaksatt med lingonsylt, men det blir minst lika gott med hallon- eller björnbärssylt. För att få så mycket saffranssmak som möjligt i bullarna (utan att hälla ner ett paket till som kan resultera i torrare bullar) kan man förbereda kvällen innan genom att stöta saffranet med ½ msk socker och sedan röra ut det i ½ msk sprit

Saffranspannkaka

Om du inte får tag på salmbärssylt går det bra att servera pannkakan med hallon- eller björnbärssylt
Saffransgrottor med björnbärssylt

Saffransgrottor med björnbärssylt

Förra året fick mina grottor bäst färg med Kockens saffran. ½ g saffran. Rör smör, socker och saffran. ½ g saffran
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Låt pannkakan svalna, servera med salmbärssylt eller björnbärssylt och vispad grädde. Smula eller stöt saffran i en mortel

Saffranspannkaka med salmbärssylt & vispgrädde

Kan man inte få tag på salmbärssylt är detbättre att ersätta den med björnbärssylt än hallonsylt, eftersom bådesmak och färg mer stämmer överens med björnbär IW anm

Saffranspannkaka

På Gotland serveras den traditionellt med salmbärssylt, men i Skåne har jag min absoluta favorit i björnbären – kanske finns någon påse infrusen sedan sensommaren att röra med något gott socker, eller en burk ljuvlig hemkokt björnbärssylt att plocka fram

Saffranspannkaka från Gotland

Om det inte finns salmbärssylt rekommenderas björnbärssylt. Stöt saffran och socker. Blanda gröten med de uppvispade äggen, grädden, saffran, mandel och russin

Gotländsk saffranspannkaka

Vispa ihop ägg, mjölk, socker, salt och saffran och blanda det med gröten. Blötlägg saffranet i lite varmt vatten, ca 10 minuter, så det mjuknar. 0,5 g saffran. 2 dl salmbärs- eller björnbärssylt