Den här råa cheesecaken med vacker färg av björnbär gjorde jag till min svärmors födelsedagslunch. Vi är ett par stycken vid de tillställningarna som inte gärna äter ”vanliga” tårtor och bakverk så ibland fyller vi på dessertbordet med lite annat
Som jag skrev igår så hade jag något spännande i ugnen, nämligen en björnbärscheesecake. Varsågoda, här kommer receptet på min goda björnbärscheesecake som jag för ovanlighetens skull inte gjorde rund utan rektangulär
Istället för tårta blev det fryst björnbärscheesecake som fanns med i Buffétidningen nr 9 2010. Fryst björnbärscheesecake med kolasås8-10 bitar 400 g färskost av philadelphiatyp 1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g) 3 ägg finrivet skal och juice av 1 lime 250 g frysta, tinade björnbär 2 marängbottnar (180 g) 2 dl marshmallows (mini eller stora) Garneringbjörnbär eller andra bär marshmallows 1 sats kolasås (klicka på länken ev ätbara blommor, t ex kryddtagetes eller krasse Gör så här
Jag är väldig svag för cheesecake, speciellt för sådana som man bakar i ugn. I denna skulle det egentligen vara blåbär, men eftersom jag hade lite frusna björnbär i frysen fick det bli sådana istället
Efter varmrätten väntade björnbärscheesecake i glas, frozen mango daiquiri och film. Måndagskvällen spenderades i goda vänners sällskap med middag hos Simon