Birgittas recept

Birgittas vaniljhjärtan

Birgittas vaniljhjärtan

Smörj hjärtformar av metall väl. Blanda vetemjöl, potatismjöl, socker, äggula och smör till en smidig deg
Birgittas jitterbuggare

Birgittas jitterbuggare

Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning
Moster Birgittas goda havrekakor.

Moster Birgittas goda havrekakor.

Moster Birgittas goda havrekakor. Skrivet i. Småkakor och cookies den. 16 November 2015, kl 20. 45 / Direktlänk
Birgittas fröknäcke

Birgittas fröknäcke

) Jag var så fräck att jag kopierade Birgittas text rakt av, lade bara till mina ändringar i receptet
Birgitta Höglunds blåbärspannacotta

Birgitta Höglunds blåbärspannacotta

Jag älskar Birgittas recept och här är något som jag verkligen kommer göra många gånger. En blåbärspannacotta som bara är hur god som helst
Birgittas julkakor

Birgittas julkakor

Ta en kastrull och lägg smör och kryddor i den. Låt koka upp snabbt och rör om lite. Ta bort kastrullen från plattan och låt det svalna
Birgittas kycklingfilé

Birgittas kycklingfilé

Smörj en ugnssäker form. Lägg kycklingfiléer i formen. Blanda crème fraiche, vitlök, buljong, soja och fransk senap
Birgittas goda chokladkakor!

Birgittas goda chokladkakor!

Birgittas goda chokladkakor. Moster Birgittas chokladkakor. Skrivet i. Småkakor och cookies den. 19 Maj 2016, kl 16
Birgittas ättiksgurka.

Birgittas ättiksgurka.

Samtidigt som jag fick en massa äpplen så fick jag även 1 kg Västeråsgurka av min arbetskamrat. Kände mej väääldigt huslig där jag stod och kokade äppelmos och la in min egen gurka
Birgitta Rasmussons toscakaka

Birgitta Rasmussons toscakaka

100 g smör. 12 ägg. 11,5 dl socker. 12 dl vetemjöl. 11 tsk bakpulver. 10,5 dl grädde. 11 dl socker. 12 msk vetemjöl
Birgittas wienerstänger

Birgittas wienerstänger

125 g smör. 175 g strösocker. 11 ägg. 1220 g vetemjöl. 12 g bakpulver (0,5 tsk). 1sylt. 11 dl florsocker
Birgittas ananaspaj

Birgittas ananaspaj

150 g smör 1,75 dl strösocker (0,75 dl ska blandas med ananaskrosset) 3 vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 dl crème fraîche 1 ägg 230 g krossad ananas 1 tsk vaniljsocker vispgrädde, vispad