Birgitta rasmusson recept

Birgitta Rasmussons toscakaka

Birgitta Rasmussons toscakaka

100 g smör. 12 ägg. 11,5 dl socker. 12 dl vetemjöl. 11 tsk bakpulver. 10,5 dl grädde. 11 dl socker. 12 msk vetemjöl
Birgittas goda butterkaka

Birgittas goda butterkaka

Idag har jag bakat en god butterkaka efter ett recept av BirgittaRasmusson men eftersom jag inte är så förtjust i vaniljkräm så hoppade jag över den och dekorerade bara med glasyr
Småkakor med kanel och socker

Småkakor med kanel och socker

det är en spröd liten kaka med kanel och socker på och den bara smälter i munnen när man äter den =) Den här gången när jag bakade de här kakorna blev degen verkligen perfekt, lättarbetad och smidig så det blev väldigt fina kakor den här gången också "Rasande eleganta" som BirgittaRasmusson skulle ha sagt =)
Drömmar....

Drömmar....

Jag tycket om dessa klassiska drömmarna efter detta recept av BirgittaRasmusson i Sju sorters kakor
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Det blev i alla fall en variant av bulle - sockerkringlor, inspirerades av BirgittaRasmussons (från Hela Sverige bakar) recept, men något omarbetad
Äppelkaka

Äppelkaka

Birgittas bästa heter den och det är en bok som Birgittarasmusson har skrivit. När jag var hemma hos mina föräldrar sist så fick jag en receptbok av min mamma
Äppelmunkar

Äppelmunkar

( BirgittaRasmusson ). Hur gott är inte det här då. Nyfriterade munkar fyllda med äppelmos, några blev även fyllda med jordgubbsylt efter sonens önskemål
Saftig toscakaka

Saftig toscakaka

Ganska snabbt hittade jag bakdrottningen BirgittaRasmussons recept och tänkte att det måste ju vara det perfekta receptet
Glutenfri fyriskaka

Glutenfri fyriskaka

Det här receptet är den glutenfria varianten av BirgittaRasmussons klassiska recept på fyriskaka och var en av årets tekniska utmaningar i "Hela Sverige bakar"
Butterkaka till jul

Butterkaka till jul

Vetedegen. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader, Rör ut jästen i lite av degspadet