Kålrot är både nyttig och billig i inköp. Kålrot har jag alltid tyckt varit en sån där knepig lite bortglömd rotgrönsak som jag inte vetat vad jag ska göra med
Kålrot är både nyttig och billig i inköp. Kålrot har jag alltid tyckt varit en sån där knepig lite bortglömd rotgrönsak som jag inte vetat vad jag ska göra med
Men det är nyttigt och billigt och så gott som varenda matbloggare vittnar om deras förträfflighet så jag tog tag i saken och gjorde en rotfruktsgratäng
Jag skrev det här receptet förra julen inspirerad av Tommy Myllimäkis ungsbakade blomkål, och trötta kålroten som jag brukade griljera och aldrig riktigt gillade
Tillsätt först kålrot, rödbetor och morötter. Ca 50 g kålrot. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rotfrukterna och skär dem sedan i små bitar eller strimlor
Eftersom morötter, lök och kålrot är så billigt nu under hösten passade jag på att laga en riktigt säsongsbetonad gryta att bjuda middagsgästerna på igår