Bigos recept

Bigos

Bigos

Bigos är en surkålsgryta som man kan koka i flera dagar men man kan även laga den samma dag. Polens nationalrätt som är populär i juletid
Polsk gryta

Polsk gryta

Åt ju den polska "nationalrätten" Bigos tidigare i veckan och beslöt mig för att prova att göra den själv
Matfrossa för ögonen

Matfrossa för ögonen

Bigosh eller Bigos. I mitt kök puttrar det och fräser och stänker dagarna i enda. Ibland börjar jag laga mat redan på morgonen, så har jag långkok på gång medan jag jobbar med annat
Härliga kompisträffar

Härliga kompisträffar

Jag åt den poska grytan Bigos som innehåller korv, biff, bacon och surkål, såååå gott. God kväll, eller god natt för alla läsare i Norden
Hårdhänt massage och frågesport

Hårdhänt massage och frågesport

Vi skulle träffa Ivonne och Seth kvart före åtta men jag ville äta först (har drömt om deras Bigos i månader nu) så Steve och jag åkte dit en timme på förhand

bigos (nästan)

Recept. brittny spiis. sön, 2013-08-25 20. 45. 30min. (0). Koka potatis utan skal, om du inte har i kylen. mosa potatisen och blanda med smält smör, ägg och ev kryddor som salt och vitpeppar
Surkålsgryta med fläsk och korv

Surkålsgryta med fläsk och korv

Den här grytan har likheter med den polska bigos, eller den franska choucrout, men med svenska prinskorvar och stekfläsk i
Lukas yndlingskjøttkaker

Lukas yndlingskjøttkaker

 [ca 10-12 kaker]1 egg500g kjøttdeig1/2 halvgrovt rundstykke innmat (ikke skorpe) gjennombløtet av melk1 løk - finhakkesen spiseskje salt1 teskje hakket pepperGriljermel(1 teskje bigoskrydder)Siden jeg bekymret meg litt for at de lignet veldig på norske kjøttkaker OG jeg hadde littegrann bigoskrydder liggende i skapet etter at jeg hadde laget bigos så hadde jeg dette oppi også - ca 1 teskje

Renoveringen fortsätter

De sålde också olika lockande maträtter och jag slog till med en polsk rätt, Bigos, som är en jägargryta med kött, korv, surkål och bacon

Äkta Bigos - surkålsgryta

Skär surkålen i mindre bitar, häll i en kastrull och tillsätt lite kokande vatten. Koka sakta 1 tim. tills den blir mjuk

bigos inspirerad gryta

1 hackad lök 1 stor vitlöksklyfta 4 champinjoner 1 kycklingfilé 1 kryddig korv 1 pkt bacon 1 msk tomatpuré 5dl vatten 1/2dl krossade tomater med basilika 1dl grädde 1/2dl rödvin 1msk lantbuljong utan jäst & socker 1msk soya salt, peppar, paprikapulver,

Bigos

Skölj surkålen och låt den rinna av. Skär köttet i mindre bitar, rimmat fläsk i mindre tärningar eller bacon i strimlor

Bigos

Skär köttet i grytbitar med 2-3 centimeters sida. Skär sidfläsket i små tärningar. Dela korvarna i större bitar

Bigos

Lägg kålet i en gryta & koka, det går bra att blanda surkål & vitkål 50-50, koka isåfall vitkålen i en egen kastrull tills den är halv-mjuk, blanda sedan ihop

Bigos med högrev (& prinskorv)

Bigos har mycket gamla anor. Att googla "Bigos" var hur intressant som helst. Tydligen kan jag fortsätta koka min Bigos i dagarna tre och stoppa i mer kött eller korv eller vad jag vill

Bigos

Bigos går bra att frysa, gör platta paket i plastpåsar. Lägg kål, svamp, fond och lagerblad i en kastrull, fyll på vatten så att det nästan täcker

Bigos

Jeg har fått endel spørsmål om jeg kan lage bigos - for det er nemlig veldig godt. Bigos er en slags gryte eller stuing med blant annet kål, polsk surkål (Kapusta kwaszona), kjøtt/ pølser og krydder

Surkålsgryta - Bigos

Skala löken och skär den i skivor. Urvattna och skölj surkålen två gånger. Hetta upp oljan i stor gryta, fräs löken och moroten ca