Hemma blir det numer bara nymald nötfärs från Hälsingestintan som satsar helt på gräsbetesdjur. Smörstekta tärningar av Aubergine, Tomat, Gurka, en klick Smör och Bladpersilja smakar gott till
Blanda alla ingredienser till köttfärsspetten och forma till små avlånga biffar. Trä eventuellt upp biffarna på grillspett och stek runtom på hög värme tills köttet fått fin färg
Varva nötfärsbiffar, aubergineskivor och tomatskivor stående i en form (helst rund). Gör biffar av färsen i samma storlek som aubergin och tomatskivorna
Skär en Aubergine i stavar, salta lätt och låt stå en stund. Servera biffarna med de stekta grönsakerna och en sallad med Rucola, Cocktailtomat, Granatäpple, Bladpersilja och Vitlöksyoghurt
Stek inte för länge, då blir det bara mos av auberginen. Här kommer färsbiffar sist i receptnamnet, och det är helt enkelt för att pastasåsen med grönsaker, cambozolaost, grädde och crème fraiche blir så förbaskat god att den förtjänar att stå först