Börja med färskpotatisen. Blanda ihop smulad getost med crème fraiche. Pensla sparrisen med oliv- eller rapsolja och grilla på direkt värme i ett par minuter
Örtkryddorna får hänga med när sallad blandas med rödbetor, morötter och chèvre. Skala rödbetorna med en potatisskalare och skär dem i ganska tunna klyftor
Det var ett land utan böljande vetefält, utan betande kor som gav biffar, smör och ost. Ner mot Medelhavet blir marken mindre vresig, där växer vinstockarna som ger det torra, vita Cassisvinet
Jag går en sidådär tre rundor med Akilles varje dag. massor med smak och perfekt som förrätt eller till och med middag, lägg till ett gott bröd och saken är biff
Både biffar och bacongryta kommer så klart dyka upp här på bloggen inom kort. Toppa med smulad chevré. När jag väl var klar var det nästan lunchtid så jag passade på att äta lunch tillsammans med sambon inne i stan - raggmunkar och fläsk på en liten restaurang i närheten av hans jobb som heter Salt & Pepper
chevré ost. Stek upp lite sky med tamarisoja i pannan när du är klar med stekningen av biffarna. Forma biffar av köttfärsen och stek biffarna i rapsolja i stekpanna
Man kan smula den ugnsbakade chevren över en sallad, ha den i biffar och fantastiskt gott var det tillsammans med min hemgjorda rabarber- och kanelmarmelad på nybakat bröd
kall quinoa kan användas till mängder av saker, inte minst till dessa goda biffarmed chèvre. För biffar som håller samman bättre, tillsätt en liten sked fiberhusk eller lite havregryn
En sidorätt som passar bra med biff eller fisk. Ugnsbakade Morötter med Chevre. Lägg morötterna på aluminiumfolie och toppa med chevre, honung, pinjenötter och kryddor
Chilikryddade kycklingbiffar. Sätter punkt för den saken här på pot marigolds nu, detta med återblickar för tre av mina tidigare inlägg (med dessa ständigt vilsegångna frågor) på den här bloggen om mättade fettsyror
Måndag - Ädelostbiffarmed krämig broccolisallad. Riktigt goda biffar som får smak av ädelost - precis så mycket, eller lite, smak av ädelosten man vill beroende på hur mycket man har i