2 chalottenlök. Finhacka bacon, svamp och lök, lägg baconet i stekpanna och fräs några minuter, tillsätt svamp och lök, stek i 5 - 10 minuter tills vätskan i svampen är borta, ställ åt sidan att svalna. 2 chalottenlök Salt och peppar
Finhacka lök, skinka och svamp till massan. Testade att göra BiffWellington i skolan i fredags. Testade när jag ändå var ingång på fläskfile också, helklart var ju biff godast men fläskfile är billigare och bra att göra hemma som en familj
Börja med att fräsa svampen lök i smör, låt kallna. Lägg lök, vinäger, vatten, pepparkorn, persilja och en tesked torkad dragon i en liten kastrull och koka tills två matskedar vätska återstår
Deras brynta scharlottenlöksfond är fanemig magisk. Jag låg i sängen häromkvällen och funderade på vad som skulle funka bäst som biffsubstitut och landade i att jag ändå trodde mest på någon version av formbar färs
Mixa champinjonerna till svampfyllningen tillsammans med löken i en matberedare. BiffWellington. 3 schalottenlökar, finhackade. 2 schalottenlökar, tunt skivade. Svampfyllning 300 g skogschampinjoner 3 schalottenlökar, finhackade smör till stekning 2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn. Madeirasås4 dl madeiravin 0,5 dl balsamicovinäger 2 tsk ljus soja 2 tsk farinsocker 2 schalottenlökar, tunt skivade 1 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn 1 msk olivolja att "spräcka" såsen med. BiffWellington1 kg oxfilé, mittbit 2-3 krm salt 2 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn 6 stora skivor prosciutto, el parmaskinka 1-2 msk dijonsenap 2 ark fryst smördeg lite vetemjöl äggula till pensling
Hacka lök och tillsätt tillsammans med smör i stekpannan. Oxfilé 100 gSvamp, till exempel Karl Johan eller Portabella 75 g frystSchalottenlök 1 stSmördeg 1 plattaMadeira torr 0,5 dlGelatinblad 1Smör 1 mskSalt & pepparMadeiragelé1
Mr Wellington i egen hög person, strax innan tranchering. BiffWellington med köttfärs 4 port. 1 gul lök, tärnad. 2 vitlöksklyftor, fint rivna. / Anki och Håkan BiffWellington med köttfärs 4 port 1 gul lök, tärnad. 2 vitlöksklyftor, fint rivna
Tanken var att köra den "vanliga" BiffWellington med Oxfilé. Skala och finhacka löken. I fredags blev det Kalv Wellington med svampfyllning, mums mums mums
Vad sägs om råbiff till förrätt, Oxfilé Wellington till varmrätt och så en hallondessert som vi dessvärre gick "bet på", så den delar jag inte ens med mig här
Vegansk BiffWellington med rödvinssås och duchessepotatis. Blanda ströbröd och havregrädde i en skål och låt dra i några minuter så det tjocknarFinhacka vitlöken
Nom nom, hade lite biff kvar efter jag hade gjort Biffwellington i skolan. Skar upp lite grönsaker som jag gillade som tomat, gurka, spenat, mixsallad, charlotten lök, persilja och lite rostade pinjenötter
Som det vita surbrödet, en specialitet i San Francisco, Stillahavsostron med röd pepparsås, rumaki, friterade krabbollar, möra jättelika biffar, ananasdrinkar, rysk saltgurka, dumplings, gefillte Fisch, clam chowder, Eggs benedict, sushi, tortillas och guacamole
Till varmrätt hade vi BiffWellington, recpet på det kommer imorgon. Finhacka tomaterna och löken. 4 st skivor lantbröd 3 st tomater 1 st röd lök3 st vitlöksklyfta. Tillsätt olivolja, (2 st) pressad vitlök och salt. Dela 1 st vitlök och gnid snabbt in på brödskivan och på med röran. 1 st röd lök. 3 st vitlöksklyfta