Golven är mig veteligen utrivna just i detta nu, och torkning pågår. Ett bra ställe att samlas med nära och kära är ju alltid matbordet, och det är ju lördag och helg idag, så jag tänkte bjuda på ett litet färgglatt helgtips i form av smakrika biffar på en smaskig bädd av paprika och lök
müsli, bakning, soppa, vegetariska biffar eller fiskpanering. Antagligen handlar det om vanligt vitt vetemjöl, men jag funderade på hur resultatet skulle bli om man använde grovt rågmjöl
Må så vara att det kräver att du har tillgång till en någorlunda kraftfull mixer eller matberedare, men bortsett från det så är detta inte svårare än att steka pannbiff
Våga använda den i kakdegar, bullbak, bönröran och den vegetariska biffen. PepparkaksBiscotti2 C mjöl [jag använde 1 c dinkel fullkorn + 1 c vete]2/3 C rårörssocker2 tsk ingefära1/ tsk kanel1/4 tsk mald nejlika1/4 tsk färskriven muskot3/4 tsk bikarbonat1 1/2 msk äggersättning6 msk vatten1 msk mörk sirap1/2 tsk vaniljsockerVärm upp ugnen till 175°c. 1 c vete
Stek biffar. Det kunde ha varit bra, med dinkel, vete, korn, ris och havre, men riset är en urtråkig parboiled-variant och hela blandningen har för lite tuggmotstånd för min smak
Jag säger inte att det betyder att man ogillar smaken av animaliska produkter, jag var den som beställde den blodigaste biffen på restaurangen i mitt sällskap, som älskade blodpudding och bacon, äggmackor, majonnäs – i mängder
Till slut är det bara den välbalanserade ryggbiffen i nudelsalladen som kommer undan utan några men. Det måste också ha varit innan smörgåsen gav upphov till ett helt batteri av beslut rörande vete, fullkorn, skållad havre och krossad råg
Fast vänta nu, när luft brukar göra gott eller åtminstone bidra till att vinet biffar upp sig eller rent av tjurar till sig så bidrar luft men ingenting
Blanda sedan biff med aubergine och det färdigkokta vetet. Strimla biffen och skär aubergine i bitar. Häll lite rapsolja pannan och stek den strimlade biffen
Så jag vete tusan hur mitt och Toms schema kunde bli så här att vi knappt ses. Häromdagen åt vi grekiska köttfärsbiffar som jag fyllt med fetaost och solmogen tomat