Biff rydberg recept

Biff Rydberg (Per Morberg)

Biff Rydberg (Per Morberg)

BiffRydberg är en svensk klassiker. Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar
Klassisk Biff Rydberg

Klassisk Biff Rydberg

Skala och hacka löken. Stek den lätt brynt och mjuk i lite matfett på ganska svag värme. Ta upp löken och håll den varm
Biff Rydberg à la Morberg

Biff Rydberg à la Morberg

Skala potatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Skär oxfilé eller ryggbiff i 2 cm stora tärningar. Skala och skär potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar och spola dem i vatten
Biff Rydberg

Biff Rydberg

BiffRydberg på älgstek. BiffRydberg,. biffRydberg,. BiffRydberg på älgstek. BiffRydberg,. biffRydberg,. BiffRydberg
Biff Rydberg med senapscreme

Biff Rydberg med senapscreme

BiffRydberg är ju en slags lyxig pyttipanna gjord på oxfilé och det är ju bara hur gott som helst. Glöm för all del inte senapscremen - den ger verkligen en extra dimension till rätten
Klassisk biff a la Rydberg

Klassisk biff a la Rydberg

BiffRydberg är ju en riktigt god rätt tycker jag. Nu har jag nästan gjort alla recepten i Per Morbergs bok, så har börjat kolla lite i andra böcker jag har
Biff Rydberg

Biff Rydberg

4 8 stora potatisar 600 g ryggbiff eller oxfilé 3 gula lökar 1/2 kruka persilja ca 5 msk smör ca 3 msk olja salt och vitpeppar Till servering äggulor och senap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram oxfilé 1 salt 1 soja , japansk 1 olja , till fritering 1 svartpeppar 1 smör , och olja till stekning 2 st gul lök(ar) 4 st potatis(ar) , rooster 1 strösocker Senapskräm 3 msk strösocker 1 msk dijonsenap 2,5 dl vispgrädde , 40 % 2 msk pepparrot , riven 1 salt 2 msk senapspulver , Colman's 1 svartpeppar Till servering 4 st äggula(or) Köp receptet
(Löv)biff Rydberg, gammal är äldst

(Löv)biff Rydberg, gammal är äldst

BiffRydberg är det bara om man serverar allting separat tillsammans med äggulor och senapsgrädde. Dessutom äter jag inte så mycket kött och Mannen blir (nästan) lika glad för lövbiff ändå och plånboken tackar mig för mitt kloka beslut
Biff Rydberg

Biff Rydberg

4 portioner. 400 gr oxfilé. Salt. Svartpeppar. 2 gula lökar. 1 nypa socker. 1 skvätt soja. 4 bakpotatisar. Olja till fritering