½ dl grovhackad färsk timjan. 500 g ryggbiff av nötkött. 4 rödlökar. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g ryggbiff av nötkött 2 msk Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 2 krm svartpeppar 4 rödlökar 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk äppelmos Ugnsstekt potatis. 800 g potatis t ex mandelpotatis 1 msk Arla® Svenskt Smör eller rapsolja 1 tsk salt ½ dl grovhackad färsk timjan
Mycket tråkig tallrik utan gurka och så hade jag ingen timjan kvar att garnera med ens en gång. Häll i ölet och blanda ner lagerblad, timjan och citronskal
koka upp på medium värme & vispa i lantbuljong & timjan. mortla torkad timjan. Biffmed balsamicosås låter ju gott bara det, men lägg till lite karamelliserad lök & picklade gurka så blir det JÄTTEGOTT
Jag gjorde ett vitlökssmörmedtimjan till, för att få lite mer fett till det ganska magra köttet. Utskuren Biffmed tillbehör Biffmedlök är en riktig gammal krogklassiker
Servera biffarna och sås med potatismos, sallad och lingonsylt. Häll i bunken med ströbröd. 1) Blanda ströbröd med grädde, ägg, soya, kalvfond, timjan och svartpeppar i en bunke. 3) Skala och riv vitlök och lök. 5) Forma jämnstora biffarmed händerna. 6) Stek biffarna på medelvärme i smör. 2) Smaksätt med kalvfond, kinesisk soya, timjan, svartpeppar och några matskedar lingonsylt. 3) Koka ihop, smaka av och häll över biffarna. 4) Laga biffarna färdiga tillsammans med såsen i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. 2 msk torkad Timjan. 1 gul Lök. 1-2 Vitlöksklyftor