Blanda färsen medlök, äggula, salt och peppar. Nötfärs eller lammfärs. Biffarmed chevréost. Nu så här i påsktider är ju lamm högaktuellt, och de här biffarna tycker jag verkligen ni ska se till att testa
Grundreceptet på turkiska köfte är lammfärs, ströbröd, riven lök och kummin. Smaksättningen kan varieras efter smak med allt från mynta, paprikapuré, chili, vitlök till olika kryddor
½ gul lök. Biffarna serveras med ugnsbakade potatisklyftor och tsatsiki. Forma färsen till små biffar. Om du inte får tag på lammfärs går det bra med nötfärs eller blandfärs
Servera med en kall sås gjord på matlagningyoghurt, lite röd chili, en halv riven vitlöksklyfta och mynta och en sallad med tomat, mangold, fetaost och persilja samt ev klyftpotatis smaksatt med flingsalt, peppar och rosmarin
Blanda färsen, forma små biffar. Lägg 2 baconskivor som ett kryss, lägg på en biff och vik om. Stek i ugnen tills biffarna är klara 25-35 min. 600 g lammfärs. 1 klyfta vitlök, pressad. 1 liten gul lök, riven. 600 g lammfärs 0,5 tsk kryddpeppar 1 klyfta vitlök, pressad 1 tsk senapskorn, stötta 1 liten gul lök, riven 1 förp bacon salt och svartpeppar rivet citronskal och hackad persilja till garnering Ugn
Forma stora biffar och fyll dem med tärnad fetaost. Biffarna. Blanda köttfärsen med hackad lök, basilika, salt och peppar, ägg och tillsätt mjölken med ströbrödet