Blanda chili, vitlök, socker, vatten, fisksås och limesaft i en skål. Toppa med morot, gurka, rödlök, biff, jord nötter, mynta, koriander och salladslök
Bryn paprika, lök, bambuskott och kastanjer. Krydda med gröncurryn och fisksåsen. Skär kycklingfilé eller lövbiff i mindre grytbitar och bryn den, bara precis tills den fått lite färg
Blanda gräddmjölk med soja, fisksås, riven lök och ströbröd. fisksås. Servera genast biffarnamedlök, sky och den stekta potatisen samt nyklippt persilja
Vitlök, koriander, ingefära, fisksås, salt och peppar får man ta efter egen smak. Blanda samman köttfärs med pressad vitlök, hackad koriander och riven färsk ingefära (eller malen)
Skär knipplök i klyftor och strimlor, ansa och strimla moroten, ansa och strimla sockerärterna. Blanda dem i en skål med peppar, finstrimlat citrongräs och olja
Väljer man typ biff och bambuskott, grönsaksbaserade woker (heter det så. Slå oljeblandningen i en stekpanna och fräs några sekunder tillsätt kött och champinjoner fräs kort, i medlöken
Lägg i dem i buljongen tillsammans med stjärnanis, peppar, fisksås och salt. Till och med barnen tyckte det var gott, de fick dock inte så mycket av själva buljongen då den blev ganska stark (även innan den extra ingefäran och chilin åkte i)
Mestadels blir det med kyckling för min del men det går att göra på biff, fläsk räkor m. Det är lite som våran pyttipanna och du kan göra den i oändliga variationer men grunden är alltid ris, ägg, fisksås och lök