Biff med lök fetaost recept

Biffar med fetaost och gräddsås

Biffar med fetaost och gräddsås

Finhacka löken och stek mjuk i smör. När biffarna är klara sparar du stekfettet i pannan, slår på grädden och låter puttra ihop till en gräddsås
Biffar med fetaost

Biffar med fetaost

gul lök. Gör en grop i biffen och fyll den med en bit fetaost. Blöt händerna och forma biffar. Knäck ägget i en skål och vispa upp det med en gaffel
Vegetariska biffar

Vegetariska biffar

Klicka ut smeten i het stekpanna med olja och stek biffarna ett par mi-nuter per sida. Smaka av med salt och peppar
Grekiska biffar och vitkålsgratäng

Grekiska biffar och vitkålsgratäng

Fina hacka löken och blanda ihop med köttfärs, ägg, senap, basilika och smula ner fetaosten. Nu till kvällens middag, grekiska biffar, som jag fick proffshjälp med av Vincent
Fetaost!

Fetaost!

I kväll blev det färsbiffar fyllda medfetaost. Stek på medelvärme till biffarna är genomstekta. "Baka" in fetaostbitarna i köttfärsen och forma till avlånga biffar
Grekiska biffar

Grekiska biffar

Servera med kokt bulgur och ugnsbakade grönsaker i bitar, t ex aubergine, squash, röd och gul paprika och färsk lök
Späckade biffar i smakrik brunsås

Späckade biffar i smakrik brunsås

Stek sedan i panna på medelhög värme tills biffarna är klara enligt ditt eget tycke, jag vill gärna ha den med en röd tjärna
Skogens biffar med rostade rotsaker, tzatziki och granatäppelsallad

Skogens biffar med rostade rotsaker, tzatziki och granatäppelsallad

Skogens fetaostbiffar300 g nötfärs 300 g älgfärs 1 ägg 1 dl vispgrädde 1 msk köttfond 1 gul lök, finhackad 1 rödlök, finhackad 1 klyfta vitlök, finriven/pressad 1 krm chiliflakes 1 msk färsk timjan, finhackad 1 krm vitpeppar 1 tsk svartpeppar 2 tsk salt 150 g fetaost, smulad 2 msk olja 50 g smör. 1Tzatziki3 dl turkisk yoghurt 0,5 gurka, riven och avrunnen 0,5 tsk salt, till gurkan 2 klyfta vitlök, finrivna/pressade 1 msk olivolja 1 msk citronsaft 0,5 krm chiliflakes salt peppar. 1Granatäpplesallad20 g bladspenat, grovhackad 20 g rucolasallad 0,5 gurka, hackad 10 körsbärstomater, delade 1 rödlök, finstrimlad (liten) 0,5 granatäpple 1 tsk olivolja 1 tsk citronsaft 1 tsk äppelcidervinäger salt peppar
Biff  av fårfärs

Biff av fårfärs

Hacka löken och blanda alla ingredienser med fårfärsen. Fårfärsen är godare och är också fin att använda som bladfärs med nöt