Salta, peppra och gör klart i ugn tills den är medium eller så som du nu gillar din biff. Marinera gärna köttet innan i örter men i detta fallet är det en helt neutral entrecotebiff
Fräs löken i smör i en tjockbottnad gryta tills löken mjuknar. Ja ni som följer oss på andra sociala medier som det så tjusigt heter, Instagram och Facebook, vet redan att det låg en härligt vårgrön ärtsallad sidan om entrecoten och i såsskålen hällde vi whiskysås
Låt sedan de färdiga biffarna ligga och villa under folie eller lock ett par minuter. Börja med att hacka löken och lägg den tillsammans med de andra kryddorna i en kastrull
Gör mos och sås först för biffarna går fort att laga. Hacka löken och vitlöken. Lägg i en kastrull med vatten och buljongtärning, salta lätt och koka tills allt är mjukt
Blanda tomater, lök, vinäger och olja och smaka av med salt och peppar. Skala och skiva löken. rödlök. Bryn smöret (se sid 182) tillsammans med salvian