Biff med lök dragon recept

Rostad lök och jordärtskocka med biff och kryddsmör

Rostad lök och jordärtskocka med biff och kryddsmör

5 rödlökar 8 jordärtskockor, stora 350 g biff, ekologiskt gräsbeteskött 2 dl rött vin 1 msk koncentrerad kalvfond majsstärkelse, att reda med grovt salt, att ugnsbaka grönsakerna i olja, till stekning. 1Kryddsmör100 g smör 1 msk rökt paprikapulver 1 kruka dragon 1 kruka persilja 1 klyfta vitlök 0,5 krm cayennepeppar 1 krm curry japansk soja
Biff Wellington

Biff Wellington

Börja med att fräsa svampen lök i smör, låt kallna. Smaksätt såsen med hackad dragon, en knivsudd kajennpeppar och lite salt
Biff bearnaise med vitlökstomater

Biff bearnaise med vitlökstomater

Krydda medvitlök. 600 g skivad ryggbiff. 1 tsk torkad dragon. 1 msk riven gul lök. 2 pressade vitlöksklyftor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g skivad ryggbiff 1 tsk salt 1 krm grovmalen svartpeppar Sås. 2 dl Arla Köket® crème fraiche 1 tsk torkad dragon ½ msk vitvinsvinäger 1 msk riven gul lök ½ dl färsk persilja ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Bakade tomater. 4 fasta tomater 2 pressade vitlöksklyftor 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
Biff med hemgjord Bearnaisesås

Biff med hemgjord Bearnaisesås

Tillsätt dragon, schalottenlök, vitpeppar och vinäger till en kastrull och koka så det reduceras till hälften ungefär
Biff bearnaise

Biff bearnaise

Pensla köttet med lite smör-&rapsolja. Rör i smör-&rapsolja, vitlök och peppar. 600 g biff. 1 st vitlöksklyfta. 1 tsk dragon. 1 msk riven gul lök
Biff Greta

Biff Greta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram ryggbiff 12 st potatis(ar) , kokta, skalade 0 smör 1 st gul lök(ar) 2 msk senap , söt 4 msk dijonsenap 0 dragon 2 st äggula(or) 0 saltgurka 0 st salt 0 st svartpeppar Till servering 4 st äggula(or) Köp receptet
Biff Rydberg – historien

Biff Rydberg – historien

I en Rydberg trängs lika stora bitar av oxfilé och potatis med grovhackad lök. Jag serverar min Rydberg med en dijonsås meddragon
Biff bearnaise - Recept | Arla

Biff bearnaise - Recept | Arla

Gör så här Pensla köttet med lite smör-&rapsolja. Rör i smör-&rapsolja, vitlök och peppar. 600 g biff. 1 vitlöksklyfta. 1 tsk torkad dragon. 1 msk riven gul lök. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g biff 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 200 g färsk haricots verts 1 vitlöksklyfta 1 krm svartpeppar Bearnaisesås. 2 dl Arla Köket® crème fraiche 1 tsk torkad dragon ½ tsk vitvinsvinäger 1 msk riven gul lök ½ dl hackad färsk persilja 1 krm svartpeppar ½ tsk salt
Biff med bea!

Biff med bea!

Finhacka schalottenlöken och vitlöken och lägg löken i en kastrull tillsammans dragon, lätt mortlade vitpepparkorn, vinäger och vatten
Biff med bearnaisesås

Biff med bearnaisesås

schalottenlök - finhackad. Smaka av med salt och torkad dragon och eventuellt någon droppe vinäger om du vill ha mer syra
Biff bearnaise med vitlökstomater

Biff bearnaise med vitlökstomater

Krydda medvitlök. 600 g skivad ryggbiff. 1 tsk dragon. 1 msk riven gul lök. 2 st pressade vitlöksklyftor. Sätt ugnen på 225°
grillad biff och (en räddad) kaprisbearnaise

grillad biff och (en räddad) kaprisbearnaise

Smör som blandas med pressad vitlök och allehanda örter. Nyligen prövade vi en variant med kapris i - och ett annat sätt att göra den på än vi brukar (se här)
Biff med vitlöksost och bakad potatis

Biff med vitlöksost och bakad potatis

Lägg genast på osten som får smälta på biffarna. Stick några hål med en gaffel. Skala och hacka löken. Krydda med svartpeppar