Servera med potatismos (eller kokt mjölig potatis) och inlagd gurka. Men det här är också gott, och köttet blir så mört och gott när det får bräsera (koka långsamt och länge i vätska) i öl och en massa lök
Koka ihop till simmig konsistens medölen och kyl ner. Mata i den ölkoktalöken och därefter fettet. Salta, peppra och bryn biffenmed lite timjan i smör och olja
Lägg i en rejäl klick smör och låt den smälta i potatisen medan du värmer mjölken. Den är visserligen förskräckligt god men har oerhört lite gemensamt medBiff Stroganoff av vilken den lånar sitt namn
Jag känner mig iallafall väldigt nöjd med resultatet av saftiga biffar som i kombination med saltade gurkan, färskost a la pepparrot och äggula blev succé
Tack vare det senare ligger det nu en blågrå rök i stil med Lützendimman i alla rum, fönster och balkongdörr står på vid gavel och den där omisskännliga lukten sprider sej från köket
Jag känner mig iallafall väldigt nöjd med resultatet av saftiga biffar som i kombination med saltade gurkan, färskost a la pepparrot och äggula blev succé
Skala och skiva lökarna och stek i en stekpanna med smör, tills de fått lite färg. Servera biffarna på rågbröd tillsammans med sallad, tomater och ättiks-gurka
1 Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Forma 8 biffar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida. Behåll smöret i pannan och stek lök och socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter. Till servering 1 Servera med kokt potatis eller potatispuré. 1 riven gul lök. 3 strimlade gula lökar. 2 dl mörkt julöl
Servera gärna med en lokal öl till. Pannbiffmedlök – en riktig svensk klassiker. Vispa ur pannan med lite vatten mellan varje omgång och häll över biffarna i den andra pannan