Skär biffen i små tärningar och hacka löken. Skär biffen i små tärningar och hacka löken. BiffGreta 2 port. 200 g ryggbiff eller oxfilé. BiffGreta 2 port. 200 g ryggbiff eller oxfilé
Gårdagens oxfilé fick en uppföljare iform av en klassisk BiffGreta. eller biff. 250g Oxfilé eller biff4-5st Kokta potatisar, tärnade 1st Gul lök, finhackad3st Äggulor3msk Dijonsenap2msk Svensk söt senapSalt & svartpeppar från kvarnGott till
Skär biffen i små tärningar och hacka löken. Skär biffen i små tärningar och hacka löken. BiffGreta 2 port. 300 g ryggbiff, entrecôte eller oxfilé. BiffGreta 2 port. 300 g ryggbiff, entrecôte eller oxfilé
Påminner väldigt mycket om Biff Rydberg, som också är supergott. Skär ryggbiffen i små bitar. 2 ryggbiffar ca 300 g6 st kokta potatisar½ gul lök3 msk senapca 1 tsk dragon1 äggulasalt och pepparsmör att steka itill servering. 2 ryggbiffar ca
På bilden Gretas Svarta från Stora Lunåns Gårdsmejeri (det står fetaost på hemsidan men eftersom den är gjord på komjölk så heter den salladsost på burken – skit samma, den är görgod ändå)
som nattamat och att den heter BiffGreta beror på att krögarens fru hette det. Receptet är snarlikt Biff Rydberg, men härstammar från stadshotellet i Karlstad där det ofta serverades