Berlinermunkar recept

Berlinermunkar

Berlinermunkar

50 g smör. 11 dl mjölk. 125 g jäst. 12 msk socker. 10,5 krm salt. 11 tsk kardemummakärnor, nystötta. 11 ägg
Berlinermunkar

Berlinermunkar

15 Oct. 06. 11. Berlinermunkar. 0kommentarer. Jag har ju testat att göra munkar förut men i veckan så såg jag hela Sverige bakar och då använde de ett mycket enklare recept så då var jag tvungen att pröva igen
Modern Berlinermunk

Modern Berlinermunk

Munkarna. Blanda jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt ägg socker, salt och kardemumma. Tillsätt mjölet lite i taget och mot slutet det smälta smöret
Berlinermunkar med plommonmos

Berlinermunkar med plommonmos

Blanda mjöl, jäst, lite av mjölken och sockret. Låt jäsa. Tillsätt resten av mjölken och sockret, salt, äggula och rumsvarmt smör
Små äppelmunkar

Små äppelmunkar

Häromdagen gjorde jag äppelmunkar, även kända som Berlinermunkar, i miniformat. Det var första gången jag gav mig på att fritera något, jag har alltid tyckt att det verkar lite läskigt med tanke på att oljan kan fatta eld om man har otur
Små äppelmunkar

Små äppelmunkar

Häromdagen gjorde jag äppelmunkar, även kända som Berlinermunkar, i miniformat. Det var första gången jag gav mig på att fritera något, jag har alltid tyckt att det verkar lite läskigt med tanke på att oljan kan fatta eld om man har otur
Mockarutor by Kira

Mockarutor by Kira

När jag äter mockarutor tänker jag på högstadietiden då vårt elevcafé i skolan sålde mockarutor och berlinermunkar
sill med marmelad

sill med marmelad

Igår kom fem familjemedlemmar i from av jäsande Berlinermunkar hem. Hej alla fina. Nu har jag varit hemma nästan en vecka själv, med bara hund som sällskap
Vaniljmunkar/ Berlinermunkar

Vaniljmunkar/ Berlinermunkar

Här kommer ett smarrigt recept på vaniljmunkar med hemmagjord vaniljkräm. Tro mig, vaniljkräm som man gör själv kanske tar lite längre tid än vanlig marsankräm (pulver som man blandar med mjölk) men är 1000 gånger mer smakrikare och godare
Berlinermunkar (äppelmunkar)

Berlinermunkar (äppelmunkar)

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken (ska vara fingervarmt 37°C). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med degspadet
Berlinermunkar

Berlinermunkar

Jag har ju gjort falska sådana här tidigare, men nu blir det äkta vara - mums. =). Deg 1. 1,75dl mjölk. 25g jäst
Berlinermunkar

Berlinermunkar

Munkarna. Blanda ingredienserna till deg 1 (häll i mjölet lite i taget) och arbeta degen tills den blir elastisk
Munkar

Munkar

för ett tag sedan så prövade jag att göra Berlinermunkar för första gången och då jag gillade resultatet så har dte hunnit bli några omgångar till =)

Guidad tur på Minfartyget Pohjanmaa

Har idag haft turen att få besöka minfartyget Pohjanmaa i Obbnäs och såg också en liten glimt av deras kök

Berlinermunkar med hjortronsylt

Ljumma mjölken till fingervärme och smula ner jästen, tillsätt ägget och mjölet blandat med socker och salt

Berlinermunkar

Munkarna. Blanda ingredienserna till deg 1 (häll i mjölet lite i taget) och arbeta degen tills den blir elastisk