Tillsätt vin, grädde och timjan. 600 gram bergtunga. 600 gram bergtunga. Det finns gott om svamp i skogen och därför blir det kantarellsås till dagens fisk
Tillsätt den finhackade löken samt vitt vin och lite salt. 4 relativt stora bergtunga filéer (150-200 gram). 1 dl vitt vin. 4 relativt stora bergtunga filéer (150-200 gram). 1 dl vitt vin
Servera bergtungan tillsammans med lättbrynt sparris, soltorkade tomater och blomkålspuré. Ta ut fisken och häll av vinspadet i en sil över en kastrull och håll fisken, och tomaterna, varm under folie
Att äta grillad bergtunga med kycklingvingar var en riktig hit. Grillad bergtunga. vitt vin. Perfekt rätt för hela familjen då våra barn hellre åt kycklingvingar än bergtunga
Jag föredrar rödtunga eller bergtunga men den som vill kan självklart ta sjötunga eller annan plattfisk såsom till exempel gös, rödspätta eller hällefilé även om jag inte är så förtjust i de två sistnämnda
Koka upp vin och vatten med schalottenlök och låt fisken sjuda försiktigt tills fisken är fast. Koka upp 2 dl vitt vin med 2 dl vatten. 2 dl vitt vin. 800 g fisk (bergtunga eller annan plattfisk). Fiskbuljong 0,5 kg fiskskrov 2 dl vitt vin 2 dl vatten 1 st lök 1 dl fänkål i bit 1 dl rotselleri Hummerskalen 1 knippe persiljestjälkar. Pocherad fisk 800 g fisk (bergtunga eller annan plattfisk) 2 dl vitt vin 2 dl vatten 1 st schalottenlök
Låt soppan bara sjuda när du lägger i fina bitar av VIT fisk, torsk eller kolja, bergtunga eller rödspotta och till sist kokta havskräftor, räkor och musslorna
Till varmrätt blev det bergtunga med fregola (pärlformad pasta) och stekt svamp. Samtidigt som vi avnjöt en trerätters midddag och gott vin lekte vi fåniga lekar så det var skönt med ett privat rum så vi kunde prata ostört och samtidigt inte störa andra
Strö över mjölet och späd med vinet. Klipp bort de yttersta fenorna på den urtagna bergtungan. 5 dl vitt vin. 5 dl vitt vin 2 krm salt 2 krm svartpeppar 0
Strö över mjölet och späd med vinet. Klipp bort de yttersta fenorna på den urtagna bergtungan. 5 dl vitt vin. 5 dl vitt vin 2 krm salt 2 krm svartpeppar 0
Praktik hos Fredrik LagbergHär är Fredriks fina bergtunga fylld med pilgrimsmussla och apelsinmajoSom ett led i vårt Årets kock-bloggande var en av mina idéer att vi skulle praktisera hos några av kockarna