Skala och koka potatisen mjuk, mosa och tillsätt smör och mjölk till lagom lös konsistens. 2-3 dl mjölk. 800 g fisk (bergtunga eller annan plattfisk). Potatismos 8 st potatisar 2 msk smör 2-3 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 1 krm muskotnöt. Pocherad fisk 800 g fisk (bergtunga eller annan plattfisk) 2 dl vitt vin 2 dl vatten 1 st schalottenlök
Praktik hos Fredrik LagbergHär är Fredriks fina bergtunga fylld med pilgrimsmussla och apelsinmajoSom ett led i vårt Årets kock-bloggande var en av mina idéer att vi skulle praktisera hos några av kockarna
Koka potatisen och mosa den tillsätt mjölk och krydda efter smak. Späd med mjölk, grädde, vitt vin, spadet från fisken och krydda efter smak- Tillsätt till sist dillen så nära gratineringen som möjlig så den behåller sin gröna färg
Mosa potatisen och tillsätt ca mjölk (varm), krydda med salt och peppar (ev något lite muskotnöt). Späd detta med ca 1 dl av fiskspadet samt grädde och mjölk. Ca 800 g filéer av bergtunga. Ca 4 dl mjölk