Tillsätt den finhackade löken samt vitt vin och lite salt. 4 relativt stora bergtunga filéer (150-200 gram). 1 gul lök. 4 relativt stora bergtunga filéer (150-200 gram). 1 gul lök
Fisk är ju bara så gott, här är det bergtunga som går bra att byta ut till någon annan plattfisk. Stekt ostronskivling, en riktigt god svamp, stekta tomater, rostad vitlök och potatismos smaksatt med tryffelolja, det kan inte bli bättre
Låt soppan bara sjuda när du lägger i fina bitar av VIT fisk, torsk eller kolja, bergtunga eller rödspotta och till sist kokta havskräftor, räkor och musslorna
Fräs lök och skaldjur i smör. Klipp bort de yttersta fenorna på den urtagna bergtungan. 1 st lök. 1 st bergtungsfiléer (ca 600 g) Fyllning 1 st lök finhackad 500 g skaldjur (exempelvis crabsticks, musslor och räkor, mixen finns också att köpa färdigblandad) smör 1
Fräs lök och skaldjur i smör. Klipp bort de yttersta fenorna på den urtagna bergtungan. 1 st lök. 1 st bergtungsfiléer (ca 600 g) Fyllning 1 st lök finhackad 500 g skaldjur (exempelvis crabsticks, musslor och räkor, mixen finns också att köpa färdigblandad) smör 1
Jag valde till varmrätt hummergratinerad bergtunga. Fräs löken i olivolja. Tyvärr var makens hummergratinerad bergtunga överkokt och fiskköttet var torrt
26 april 2012 - Det är inte mycket som går upp mot riktigt färsk bergtunga. I många år stod vi ett par dagar i veckan och filéade plattfisk som kom med direkt leverans från Bohuslän