Hejhej. Jag har varit i Thessaloniki i en vecka så därav den icke-befintliga uppdateringen på bloggen. Det var skitkul och några bilder kommer snart från bla matmarknad osv
Idag är det väl kanske inte söndag men i söndags var det det. På söndagar ska man äta söndagsstek. När jag växte upp, på 1850-talet, serverades det ofta stek med sås och potatis på söndagarna
Trots att jag egentligen inte är speciellt förtjust i vintern måste jag erkänna att det är lite mysigt med all snö och skönt att det är kallt så den ligger kvar
För någon vecka sedan på fredagen kom jag över lite fin entrecôte som jag ville lyxa till lite med. Som tillbehör fick det bli den klassiska såsen béarnaise och en annan klassiker i form av hasselbackspotatis
Nu när julafton passerat och alla är fulla till bristningsgränsen med gris och konserverad fisk och ris a la malta kan det kännas trevligt med något lättare och fräschare
1. Köp en kebabtallrik att ta med från Palmyra Kebab i Årsta. 2. Åk/cykla/gå hem och ät kebabtallriken, allt UTOM den starka såsen som tillkommer extra
I fredags hade vi en ostmyskväll som var fantastisk (inlägg kommer snart). En liten bit av varje ost blev som vanligt över, och som vanligt gjorde jag en paj av det hela