Det är inte ofta jag tar mig tid att göra långkok vid spisen (ugnen och crockpoten däremot går jättebra) men en söndag hade jag lite extra tid till att stå vid spisen vilket resulterade i denna otroligt mustiga köttfärssås med benmärg och rött vin som jag serverade till hemmagjord tagliatelle och rikligt med parmesan
Jag var minst lika lycklig över mitt fluffiga surdegsbröd indränkt i benmärg och örtolja. Till åt vi sätpotatis, men halvvägs igenom varmrätten tyckte jag att vi behövde något mer och beställde deras benmärgsmos, eller rättare sagt potatispuré med benmärgssmör
Ta ut kött och benmärg ur ugnen när oxfilén har en innertemperatur på 53 grader. 1. Skär tournedon i minst 3 centimeter höga delar av den mittersta biten av oxfilén där den är som tjockast och bäst
Spara benetSila spaden i en kastrull, ta vara på så mycket spad du behöver, frys ner restenReducera spaden tills du har ca 2 dl kvar, lägg i läggen och "glasera dem" med spaden, lägg i en klick smör mot slutetSmaka av med salt Risotto Milanese 4 dl risottoris0,5 dl ossobuco spad0,5 dl svag kycklingbuljong3 dl vitvin0,5 g saffran1 st fänkål1 st lök2 st vitlöksklyftor1 dl parmesanpepparsmörolivolja(benmärg)Hacka upp löken, vitlöken, fänkålen Värm en panna med smör och olivolja, bryn löken och vitlökenTillsätt riset och fortsätt bryna tills det nästan är genomskinligt, tillsätt saffranHäll i vinet och vänta tills riset har absorberat alltingBörja mata med buljong (lite i taget), var försiktig att riset inte blir över kokt, det skall var al denteTillsätt den urgröpta benmärgen (gräv ur benen det mjuka i mitten)Ta ur spisen och tillsätt parmesan ost, några matskedar smör och pepparLåt stå i några minuter och smaka av med saltLägg risotto på en tallrik, lägg på av köttet och såsenGarnera med gremolata och ben"Gremolata"1 buske salvia1/2 buske basilikaskalet av en citron1 tsk citronsaft3/4 dl olivoljasaltBlanda allting i en blender tills du har en slät örtoljaSmaka av med salt 4 port
Tillsätt grädde, mjölk och benmärg. eller Vitlöks- och märgbenssoppa. Jag gjorde denna sinnessjukt goda soppa i söndags och insåg att den skulle vara helt perfekt som förrätt på en Halloweeninspirerad middagsbjudning, gärna med namnet jag använt som rubrik
Rökt märgsmör100 g kappa från köttet100 g smör100 g utvattnad benmärg i bitar10 kvistar timjan2 krossade vitlöksklyftorsalt och svartpepparStek kappan hårt i panna tills den släpper fett
Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern. Instagram - Malinjennywestman. . Nu är vi inne i vecka 31 ^^ Tiden bara springer iväg, snart är det dags för ultraljud nr
Ljuset från snön är dock en helt annan historia och den gör mig lycklig ända in i benmärgen. Efter ett par veckor som varit snarast vårlika med varmare grader, bara backar och kvittrande fåglar så gjorde snön igår en comeback även här nere i Skåne och i morse vaknade vi till ett tjockt vitt täcke över marken