3 benfriakycklinglår. Bryn kycklingen i en stekpanna i lite matfett, skär sedan upp den i lagom stora munsbitar och låt rinna av på lite hushållspapper
500 g kycklinglår (skinn- och benfri) 5 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 1 tsk salt 2 lagerblad 1 morot, skalad och skuren i skivor 1 purjolök, sköljd och skivad (liten)
Att bara slänga in dem i ugnen med grillkrydda som vanliga kycklinglår hade liksom varit för lätt. 4 tupplår, benfria (jag hade med ben som jag fick bena ur). 4 tupplår, benfria (jag hade med ben som jag fick bena ur)
Här hemma finns urbenade kycklinglår utan skinn, de funkar förstås de med. 2 benfria och utbankade kycklingklubbor. 2 benfria och utbankade kycklingklubbor
Indian chicken curry1stor lök, grovt hackad6vitlöksklyftorgrovt hackade50 gingefäragrovhackad2tskkummin1tskfänkålsfrön1kanelstång1tskchiliflakes2tskgarammasala1tskgurkmeja1tskströsocker400gkanhackadetomater600 g benfriakycklinglår eller bröst2 1/2 dl kycklingbuljongfärskhackadkorianderMixa lök, vitlök och ingefära tillsammans medvattnettillenpastaanvändestavmixerHetta upp olja ienstor gryta på medelvärmeLägg ikummin, fänkålsfrön, kaneloch chiliflakes och fräs demi ca30sekunder tillskryddornabörjar doftaTillsättlöktektillsvattnet avdunstarochlökenblivit gyllengul, ca 5minuterRör igarammasalagurkmejasamt sockeroch låt puttra 30sekunderinnandu tillsättertomaternaLåt sedan allt småkoka påmedelvärmei 10-15minuterutan locktills tomaterna ochmörkare färgSkärkycklinglåreni3x3 cmbitarochlägg i grytannärtomaternahartjocknattill en pastaKoka i minuter ochhäll sedanöver kycklingbuljong och lägg i bönornaSjud i8-10minuterutan locktills kycklingen är helt färdig. 600 g benfriakycklinglår