500 gr Kotlett (benfri och putsad). Sätt ugnen på 220° och ställ in potatisen med lite olja och salt på, och låt dem stå ifred där i ca 40 minuter eller tills de fått färg och är klara,
Rödvinssås Hjortstek. ca 1 kg benfri hjortstek. ca 1 kg benfri hjortstek. Jag vet inte om hjortstek klassas som stenålderskost men nog var det vilt det kött som jägarna på stenåldern drog hem till sina familjer
800 g benfri vildsvinsstek Salt och nymalen vitpeppar 2 msk timjan 4 vitlöksklyftor Smör 2 dl dl rödvin 3 dl vatten 1 oxbuljongtärning 3 små lökar, t. Läs även andra bloggares åsikter om Vildsvinsstek , Vilt , Rödvinssås 4 pers. 800 g benfri vildsvinsstek
Av stekskyn blir det en underbar mustig rödvinssås. en benfri lammstek eller en lammlägg, ca 1,5 kg. Lamm är gott inte bara till påsk och även om jag oftast gör mitt lamm med färska örter och citronskal på mer klassiskt franskt vis är det här ett gott mustigt alternativ, slow cooked lamm
Tjälknul på älg som serverades tillsammans med pressad potatis, kokta morötter och rödvinssås. Ca 1 1/2 kg fryst benfritt kött (älg eller nöt). Ca 1 1/2 kg fryst benfritt kött (älg eller nöt)
Varmrätten var benfri kalvkotlett och mums vad gott det var. Åt det tillsammans med palsternackspuré, rödvinssås, ugnsrostade tomater samt smörstekta champinjoner med timjan och scampi