Benfri kotlettrad vitlök recept

Benfri kotlettrad med chilirub

Benfri kotlettrad med chilirub

Hacka paprikan fint och blanda med yoghurt, hackad vitlök och persilja. 700 g benfrikotlettrad. 1 tsk vitlökspulver. 1 st vitlöksklyfta
Helstekt kotlettrad med franska smaker

Helstekt kotlettrad med franska smaker

Skär små snitt i kotlettraden och stick in flisor av vitlök. 1 kg benfrikotlettrad. 2 vitlöksklyftor. Salta och peppra köttet
Örtig kotlettrad

Örtig kotlettrad

Skala och hacka vitlöken fint tillsammans med rosmarinbarren. Tryck in vitlök- och rosmarinhacket i hålen och gnid in köttet runt om med resten hacket, salt och peppar
Fylld kotlettrad

Fylld kotlettrad

Skala och hacka vitlöken. Hacka rosmarin, salvia och tomater och blanda med citronskal och vitlök. Putsa och skär ett snitt längs med kotlettraden ca 2 cm djupt. 5 kg benfrikotlettrad. 3 st vitlöksklyftor
FLÄSKYTTERFILÉ I HET CHILISÅS

FLÄSKYTTERFILÉ I HET CHILISÅS

Tillsätt sedan strimlad lök och hackad vitlök. 1 st fläskytterfilé (aka benfrikotlettrad. 3 vitlöksklyftor. 1 st fläskytterfilé (aka benfrikotlettrad. 3 vitlöksklyftor 1 dl chilisås (Heinz)
Paprikagryta i Crock-Pot

Paprikagryta i Crock-Pot

Skala vitlöken och krossa den lätt med knivbladet. ca 800 g benfrikotlettrad, 2-3 gula lökar, 1 röd paprika, 1 grön paprika, 1 gul paprika, 4 vitlöksklyftor, 5-6 potatisar, 1 paket bacon, 2 lagerblad, 1 krm vitpeppar, 1 buljongtärning (grönsak), 4 dl nykokt vatten, 1/2 tsk salt, 1 msk paprikapulver, 1/2 msk maizena. ca 800 g benfrikotlettrad, 2-3 gula lökar, 1 röd paprika, 1 grön paprika, 1 gul paprika, 4 vitlöksklyftor, 5-6 potatisar, 1 paket bacon, 2 lagerblad, 1 krm vitpeppar, 1 buljongtärning (grönsak), 4 dl nykokt vatten, 1/2 tsk salt, 1 msk paprikapulver,
Baconinlindad fläskytterfilé i sous vide

Baconinlindad fläskytterfilé i sous vide

Ikväll blev det baconinlindad fläskytterfilé (eller benfrikotlettrad för att vara mer korrekt) tillagad enligt sous vide (har du inte sous vide så går det bra att köra den i ugnen)
Gyros

Gyros

Blanda olja, kummin, vitlök, senap och salt till marinaden.   Blanda yoghurt, persilja, vitlök, olja, salt och peppar
Szegediner gulasch

Szegediner gulasch

Tillsätt vitlöken, surkålen, buljongtärningarna och kryddorna. 700-800 gram benfrikotlettrad eller skinkstek. 4-5 vitlöksklyftor
Ädelgryta

Ädelgryta

Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och buljong. 500-600 g benfrikotlettrad eller skinka. 1 vitlöksklyfta
Kalv på grönbete

Kalv på grönbete

Kärt barn har många namn – benfrikotlettrad, kalvhare eller kalvytterfilé. 1 vitlöksklyfta. Skala moroten, löken och vitlöken och låt dem koka med fonden tills ca 2 dl återstår. 1 vitlöksklyfta ev en nypa socker
Helstekt kotlett som i Florens

Helstekt kotlett som i Florens

1 kg kotlettrad, av gris, benfri 6 klyfta vitlök 1 tsk salt svartpeppar, ur kvarn 3 kvist färsk rosmarin 3 msk olivolja ev 6 skiva rimmat fläsk (eller späck) 1 kg färskpotatis salt svartpeppar, ur kvarn 2 klyfta vitlök, finhackade ev rödvin (lite)
Örtfylld fläskhare i ugn

Örtfylld fläskhare i ugn

Fläskhare är benfrikotlettrad. Finhackad vitlök. Man ska egentligen försöka att fåbenfrikotlettrad med ”kappa” så att det blir lättare att göra en fylld rulle av den men jag fick utan och det fungerade också bra
Fläskkotletter med persiko-, ört- och baconfyllning

Fläskkotletter med persiko-, ört- och baconfyllning

Eller skär den benfriakotlettraden i drygt 1 cm skivor, vartannat snitt inte helt igenom, köttet ska hänga ihop som fjärilskotletter. Finhacka vitlöken, örtkryddan och 4 persikohalvor till fyllningen. Täck pannan med aluminiumfolie och efterstek i ugnen tills köttet är mört, benfria kotletter 30-40 minuter, kotletter med ben ca 50 minuter i ca 200º. ca 2 cm tjocka eller benfrikotlettrad. 1-2 vitlöksklyftor