Skala och hacka vitlöken fint tillsammans med rosmarinbarren. Tryck in vitlök- och rosmarinhacket i hålen och gnid in köttet runt om med resten hacket, salt och peppar
Skala och hacka vitlöken. Hacka rosmarin, salvia och tomater och blanda med citronskal och vitlök. Putsa och skär ett snitt längs med kotlettraden ca 2 cm djupt. 5 kg benfrikotlettrad. 3 st vitlöksklyftor
Gnid in köttet med salt, peppar, vitlök och örter. 1 kg benfrikotlettrad. 2 st vitlöksklyftor. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugn tills innertemperaturen är 65º
Ikväll blev det baconinlindad fläskytterfilé (eller benfrikotlettrad för att vara mer korrekt) tillagad enligt sous vide (har du inte sous vide så går det bra att köra den i ugnen)
Kärt barn har många namn – benfrikotlettrad, kalvhare eller kalvytterfilé. 1 vitlöksklyfta. Skala moroten, löken och vitlöken och låt dem koka med fonden tills ca 2 dl återstår. 1 vitlöksklyfta ev en nypa socker
1 kg kotlettrad, av gris, benfri 6 klyfta vitlök 1 tsk salt svartpeppar, ur kvarn 3 kvist färsk rosmarin 3 msk olivolja ev 6 skiva rimmat fläsk (eller späck) 1 kg färskpotatis salt svartpeppar, ur kvarn 2 klyfta vitlök, finhackade ev rödvin (lite)
Fläskhare är benfrikotlettrad. Finhackad vitlök. Man ska egentligen försöka att fåbenfrikotlettrad med â€kappa†så att det blir lättare att göra en fylld rulle av den men jag fick utan och det fungerade också bra
Eller skär den benfriakotlettraden i drygt 1 cm skivor, vartannat snitt inte helt igenom, köttet ska hänga ihop som fjärilskotletter. Finhacka vitlöken, örtkryddan och 4 persikohalvor till fyllningen. Täck pannan med aluminiumfolie och efterstek i ugnen tills köttet är mört, benfria kotletter 30-40 minuter, kotletter med ben ca 50 minuter i ca 200º. ca 2 cm tjocka eller benfrikotlettrad. 1-2 vitlöksklyftor