Blanda rumsvarmt smör (inte margarin) med finhackade örter (utgå från dina favoritörter, t ex basilika, dragon, persilja och timjan), pressad vitlök, salt, peppar och färsk chili
Timjan. Vi har tänkt göra den här rätten ända sedan i torsdags eller när det nu var, men det har blivit annat så idag fick det äntligen bli ugnsrostade grönsaker i ugn, benfriafläskkotletter och mammas fantastiska vitlökssås
benfrikotlett eller skinkstek. Lägg lökblandningen i grytan, häll på öl och lägg i buljongtärningarna och timjan, smaka av, salta och peppra, sänk värmen så att grytan bara småkokar, lägg på lock, så får den småkoka ca 2-3 timmar( köttet skall vara mjuk). 1 kg benfri karré. 1 msk färsk timjan eller 2 tsk torkad
) Lagade därför en rejäl laddning med benfrikotlett, potatis i ugn med timjan och vitlökspulver samt ratatouille som är perfekt tillbehör i stället för varm sås
I alla recept jag hittade skulle det vara benfria bitar av lamm men jag vill verkligen rekommendera att göra det med ben smaken blir tre gånger så mättad
Kotlettrad. Salta och peppra kotlettraden, bryn i smör om den inte har svål. Häll örtoljan på den nedskurna kotletten och rör runt så oljan täcker köttet
Lägg alla grönsaker och kryddor i formen tillsammans med kotlettraden. 1 kg benfrikotlettrad. 1 msk färsk timjan. Copertino Riserva, Cappello di Prete 1 kg benfrikotlettrad. 1 msk färsk timjan
Bryn kotlettraden runtom i stekpanna på hög värme. Skiva upp kotlettraden och lägg i en ugnsfast form. Häll röran över kotletterna och paprikan i formen