4 Mos 900 g mjölig potatis 2 dl mjölk salt och peppar Kotlett ca 600 g benfriakotletter 1/2 msk olja 250 g små, gröna ärter Dressing 1 msk senap 2 msk vatten 2 msk olja Lägg till i inköpslistan
Blanda soja och olja och pensla kotletterna. Grilla på grill eller i grillpanna ca 2 min, vänd köttet och bred senap på ovansidan. 500 g benfrifläskkotlett i bit. 1 msk provensalsk senap (Maille)
Klicka ut en tsk Dijonsenap på varje bit schnitzel. Bred ut senapen. Servera valfria tillbehör till som stekt skivad potatis, ärtor, extra Dijonsenap och såsen vid sidan
Vispa ner grädde, buljongtärningsenapen och vitlöken i kött och svampspadet i kastrullen. 600 gram fläskfilé eller benfrikotlett3 stora skivade tomater150-200 g strimlad rökt skinka200 g färska champinjoner skivade2 dl sky ( vatten som du vispar ur stekpannan med)½ kalvbuljongtärning4 dl grädde2-3 msk senap slotts original eller skånsk. 600 gram fläskfilé eller benfrikotlett. 2-3 msk senap
Vilket vi förstås gör till de benfriakotletter som också hamnat på grillen…. Eftersom han alltid gör sina grillsåser efter huvudet, och utan att tänka på mängden, kan jag inte erbjuda något recept men den ena är en sötsyrlig variant med bl a krossad ananas, honung, en skvätt bourbon och ketchup och den andra en het marinad med bl a ketchup, senap, Louisiana Hot Sauce Chipotle, Worcestershire-sås och Liquid Smoke
Gör en majonnäs genom att vispa ihop äggula och senap, häll försiktigt i oljan droppvis under vispning, tillsätt några droppar vatten om den börjar skära sig
Servera med kokt potatis och en tomat/löksallad med ärtskott och en senap/vitlöksdressing. Lördag igen och här kommer ett helgtips på en smarrig, saftig benfrikotlettrad som du enkelt fixar