Lägg kotletterna i en smord ugnsform. Blanda ihop creme fraiche, grädde, soya och sambal oelek. Putsa kotlettraden och skär den i 1 cm skivor. Häll såsen över kotletterna och ställ i ugn på 175 grader. Servera med kokt potatis, sallad och ett gott bröd 1 kg benfrikotlettrad. 1-2 tsk sambal oelek
Lägg kotletterna i en smord ugnsform. Blanda ihop creme fraiche, grädde, soya och sambal oelek. 1 kg benfrikotlettrad. 11-2 tsk sambal oelek. 11 kg benfrikotlettrad 3 dl creme fraiche 2 dl grädde 1/2 dl soya 1-2 tsk sambal oelek Texas grillkryddaPutsa kotlettraden och skär den i 1 cm skivor. Häll såsen över kotletterna och ställ i ugn på 175 grader
Vispa samman grädde, creme fraiche, soya och sambal oelek. Dagar som dessa så är det perfekt med mat som sköter sig självt, som detta receptet på kotletter i ugn
Blanda ihop resterande ingredienser och häll över kotletterna. Skiva kotletterna i 1 cm skivor. Benfrikotlett i bit ca 800 g - 1kg. 1-2 tsk sambal oelek
sambal oelek. Här är ett recept från i somras då vi hade tänkt att grilla kotlett men på grund av förbud blev det till att tillaga hela härligheten inomhus så jag gjorde en gryta
Veckans vardagsrätt blir kotletter i sambalgrädde. Egentligen passar detta utmärkt som helgrätt eller söndagsmiddag också, men har man hittat billiga fläskkotletter blir detta en supergod middag en vanlig vardag
Äter man enligt LCHF kan man dessutom byta ut ajvar mot sambal oelek och minska mängden. Skiva eller hacka purjolöken och paprikan och strö över kotletterna
Igår testade vi nått nytt till middag, himmelska fläskkotletter. 8 st benfriafläskkotletter. 1 msk sambal oelek. Sätt ugnen på 175 C och lägg de råa fläskkotletterna i en ugnsform. Rör ihop créme fraiche, grädde soja sambal, socker och samt lite salt efter smak, de som vill ha det lite starkare kan ta 2 msk sambal. Häll blandningen över de råa kotletterna och grädda i ca 2 timmar i ugnen. 8 st benfriafläskkotletter. 1 msk sambal oelek
Kvällens middag blev kotletter a´la ta vad som finns hemma. 9 benfriakotletter2-3 tsk sambal olek (beroende på önskad styrka)2-3 msk sweetchilisås1/3 dl soja2 dl riven ost2 dl creme fraiche3 dl grädde1 liten rödlöksvartpeppar, salt, paprikakrydda och chiliflakes(jag vet att jag hade paprika och champinjoner med, men det ska jag inte ha igen då grönsakerna vätskar för mycket)Smörj en form och lägg i kotletternaSkippa grönsaker här. Vispa sedan ihop sambal olek, chilisåsen, sojan, grädden, creme fraichen och kryddorna, smaka av och häll sedan "smeten" över köttetToppa med sista osten, och ställ in i mitten av ugnen 20-30 minuter, inte längre för då blir det torrt. 9 benfriakotletter. 2-3 tsk sambal olek