Blanda rumsvarmt smör (inte margarin) med finhackade örter (utgå från dina favoritörter, t ex basilika, dragon, persilja och timjan), pressad vitlök, salt, peppar och färsk chili
Lägg över de stekta kotletterna i en ugnssäker form. Salta, peppra och fördela den över kotletterna. Blanda övriga ingredienser och strö över kotletterna och svampen
Hacka persiljan och vänd ner hälften. Kotletter. Salta och peppra och strö över resten av persiljan. Servera kotletterna med potatisen, krämen och grönsakerna
Missade persiljan, damn. Missade persiljan, damn. ca 600 gram nötytterfilé, fläskytterfilé eller benfrikotlett. 1/2 dl hackad bladpersilja. Koka potatisen, låt den sedan ånga av och blanda med 2 msk olja, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och persiljan. ca 600 gram nötytterfilé, fläskytterfilé eller benfrikotlett. 1/2 dl hackad bladpersilja
Schnitzlarna gör jag på benfriafläskkotletter som jag bankar ut och idag panko-friterade jag dem vilket ger dem en helt annan krispighet än vanligt panering
hackad persilja. vitlök, mortlad rosépeppar och persilja i pannan när köttet är klart. hackad persilja. 600 g tunt skivad benfrikotlett. 600 g tunt skivad benfrikotlett
Förbered tillbehör som kokta gröna ärtor, citronklyftor och hackad persilja. Lägg upp schnitzlarna på fat eller tallrik och garnera med hackad persilja, citronklyftor samt skeda över lite av balsamvinägersåsen
Du kan marinera både kotletter och biffar i någon av de marinader vi föreslagit. Skär upp köttet i tunna skivor och servera gärna med kokta gröna bönor och små stekta kulpotatisar, överströdda med finhackad persilja, och en sallad
Kotlettrad. Salta och peppra kotlettraden, bryn i smör om den inte har svål. Häll örtoljan på den nedskurna kotletten och rör runt så oljan täcker köttet