Benfri kotlett olivolja recept

Benfri kotlett med vitlökssås

Benfri kotlett med vitlökssås

Olivolja. Vi har tänkt göra den här rätten ända sedan i torsdags eller när det nu var, men det har blivit annat så idag fick det äntligen bli ugnsrostade grönsaker i ugn, benfriafläskkotletter och mammas fantastiska vitlökssås
Kotlett och krämig fänkålssallad med pepparrot

Kotlett och krämig fänkålssallad med pepparrot

4 Potatis 900 g potatis 1 msk olivolja salt och peppar Fänkålssallad 1 fänkål 1 grönt äpple 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 2 msk riven färsk pepparrot 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk saft) 2 dl smetana salt och peppar Kotlett 600 g benfriakotletter 2 tsk olja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Helstekt kotlett som i Florens

Helstekt kotlett som i Florens

1 kg kotlettrad, av gris, benfri 6 klyfta vitlök 1 tsk salt svartpeppar, ur kvarn 3 kvist färsk rosmarin 3 msk olivolja ev 6 skiva rimmat fläsk (eller späck) 1 kg färskpotatis salt svartpeppar, ur kvarn 2 klyfta vitlök, finhackade ev rödvin (lite)
Provensalska kotletter

Provensalska kotletter

Blanda soja och olja och pensla kotletterna. 500 g benfrifläskkotlett i bit. 5 msk olivolja. Skär köttet i 4 tjocka skivor, ca 2 cm
Kotlett med karamelliserad lök

Kotlett med karamelliserad lök

4 900 g potatis 2 rödlökar 1 msk smör eller margarin 1 msk strösocker 1/2 msk + 1 msk vitvinsvinäger 1 dl vatten 1/2 salladskål 2 msk senap (gärna svensk) 4 benfriakotletter 1/2 msk olivolja salt och svartpeppar 1/2 kruka hackad persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kotletter med saftig tomatsallad

Kotletter med saftig tomatsallad

Tärna tomaterna och blanda dem med olivolja och vinäger. På nationaldagen grillade vi kotletter och det blev supergott
Grillad fläskytterfilé med getost- och primörrisoni

Grillad fläskytterfilé med getost- och primörrisoni

Grillad fläskytterfilé med getost- och primörrisoni 4 portioner 800 g fläskytterfilé (benfrikotlett) i bit 1 tsk fänkålsfrön 1 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk citronpeppar 1 msk olivolja 2 dl risoni 2 dl mellangrädde 1 bit getost (50-75 g) 2 tomater 10 sparrisar 1/4 sommarvitkål (ca 200 g) 4 salladslökar 1 ask körsbärstomater, gula eller röda 1 burk kronärtskocksbottnar (390 g) salt, svartpeppar Gör så här. Råstek allt utom körsbärstomaterna krispigt i 1 msk olivolja. 1 msk olivolja
Bräserad fläskkött med öl.

Bräserad fläskkött med öl.

benfrikotlett eller skinkstek. Olivolja till stekning. 1 kg benfri karré. Fräs lök, selleri, morotsbitarna och bacon i lite smör, tills löken är genomskinlig, häll på farinsocker, rör om, lägg åt sidan