Älgstek1 kg älgstekbenfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvist timjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i. 1Kantarellsås sky (från älgsteken) 5 dl vispgrädde 1 l kantareller smör, att fräsa i salt peppar
Älgstek1 kg älgstekbenfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvist timjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i. 1Kantarellsås sky (från älgsteken) 5 dl vispgrädde 1 l kantareller smör, att fräsa i salt peppar
Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
8 1 1/2 kg djupfryst benfriälgstek Saltlag 1 l vatten 4 msk salt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk torkad timjan 1/2 msk torkad rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
2 kg benfri fransyska eller älgstek. Blanda kryddorna och gnid in i steken. Bryn steken i margarinet så steken får fin färg och fyll på därefter med 2 dl vatten + vitlöksklyftorna och bräsera steken färdigt på låg värme (2-3)
I torsdags la jag en älgstek i vitvinsmarinad som vi sen tillagade på fredagkväll. Vitvinsmarinerad älgstek600 g benfriälgstekMarinad4 dl torrt vitt vin1 stor gul lök i bitar1 knippe persiljaSås1,5 dl finhackad gul lök300 g färska, skivade champinjoner2 dl tomatjuice2,5 msk mjöl2 msk soja2 msk konjak1,5 dl hackad persilja1,5 tsk salt1,5 krm nymalen svartpepparLägg steken i dubbla plastpåsar. 600 g benfriälgstek