Svart belugalinssallad med päron, granatäpple och valnötter 4 dl belugalinser , finns i Risentas sortiment 3 msk olivolja 3 msk vit balsamvinäger salt och peppar 1 granatäpple 1 päron 1 apelsin lite pressad citron 200 g färsk babyspenat (1 påse) 2 dl valnötter, rostade Koka linserna i god tid enligt förpackningen
Belugalinser är linsernas Chanel - svarta, vackra och dyra. Men de är väl värda pengarna. Den här salladen är både söt och knaprig och passar utmärkt som tillbehör till grillat
Jag älskar den här årstiden när svenska grönsaker finns i gårdsbutikerna och i trädgårdslandet. Varför då inte passa på att göra en kanongod linssallad på ekologiska belugalinser (jag köper från Kung Markattas sortiment)
Sätt ugnen på 200°. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av och låt. svalna något. Lägg sötpotatis, rödlök, chili och olivolja i en ugnsform
Moma får mig alltid att längta till Karibien och i synnerhet Tobago. Med smaker hämtade från detta varma och vackra land är den här somriga rätten både söt, syrlig och frisk
Julen har passerat och imorgon är det nyårsafton. Som ett brott mot julens smaker och morgondagens festligheter bjuder jag er på en av min favoriträtter – en riktigt stor och mättande sallad