Jag använde blötlagda gröna linser och vitt basmatiris. 2,5 dl basmatiris, antingen vitt eller fullkorn. 1 dl russin. Rör om någon gång på slutet och när du uppskattar att det är ca 5 minuter kvar, tillsätt russin, nötter och smaka av med mera salt om det behövs. 2,5 dl basmatiris, antingen vitt eller fullkorn. 1 dl russin
Servera med blomkålsris eller basmatiris. Hetta upp en panna på medelvärme med oljan och fräs mandel, russin, nejlikor, kanelstång, kardemumma och lagerblad tills russinen poppar
Den smakar verkligen autentiskt och är spännande med sin brytning mellan mustig, het och sötsyrlig gryta, kryddigt ris kokt i mjölk med russin, söt persika och knapriga nötter och mandel
Servera med basmatiris eller råris samt mango chutney. Gott till är också russin, nötter, hackad färsk koriander, matyoghurt samt någon kokt grönsak som ev
Blanda i russin och jordnötter. 11 dl russin. 13 dl basmatiris. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g köttfärs 1 gul lök Arla Köket® Smör-&rapsolja 2 tsk garam masala 1 tsk salt 400 g krossade tomater 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika & chili 1 dl russin 1 dl torrostade jordnötter Till servering. 3 dl basmatiris 1 banan 1 dl kokosflingor 200 g gurkaGör så här Koka riset enligt anvisningen på förpackningen
Jag köper mitt basmatiris från livsmedelsbutiker som säljer produkter från Mellanöstern. Det är väldigt gott att toppa riset med stekta mandlar och lite russin vid servering