servera med Basmatiris. En snabb och god kycklinggryta med ordentligt sting av Jalapenon, vill man inte ha så spicy smak så kan man minska på pepparfrukten och/eller smaka sej fram
3 dl basmatiris. Blötlägg riset i ca 15 min, skölj riset och låt den droppa av i en sil. Fräs löken lätt i en stekpanna, lägg i riset och vitlök, låt riset fräsa med ett par minuter tills den är glansig, lägg i tomarpurén och buljongtärningen som också får fräsa med riset, häll på vattnet, salt, svartpeppar och persiljan
Gott med basmatiris till. jalapenos. Peperoni eller jalapenos. Ugn. 180º. Börja med att hacka lök, vitlök och strimla paprikan, värm en stor stekpanna, häll i olja, stek lök tills den är mjuk och lägg i vitlöken, stek i ca 3-4 min, lägg i paprikan, vinet, passerade tomater, lagerblad, oregano, salt och peppar
, 3 dl basmatiris. Blötlägg riset i ca 15 min, skölj riset och låt den droppa av i en sil. Fräs löken lätt i en stekpanna, lägg i riset och vitlök, låt riset fräsa med ett par minuter tills den är glansig, lägg i tomarpurén och buljongtärningen som också får fräsa med riset, häll på vattnet, salt, svartpeppar och persiljan