Servera med blomkålsris eller basmatiris. Hetta upp en panna på medelvärme med oljan och fräs mandel, russin, nejlikor, kanelstång, kardemumma och lagerblad tills russinen poppar
En hel bokhandel med bara kokböcker, med världens alla kök och smakriktningar representerade. Tillsätt kardemumma, nejlikor och lagerblad, fräs ytterligare ett par minuter
koka riset (basmatiris) i buljong och ha också i en dutt tomatpuré och en skvätt olivolja. fräs lök i olivolja, jag använde färsk knipplök, och häll i hela tomater på burk
Basmatiris passar ju klart bra att servera till grytan. Med saffran, nötter och kardemumma i glassen så skulle den även passa som juldessert utan några som helst problem
Salta lätt och vänd ner basmatiris. hel. Fräs finhackad lök i en tjockbottnad gryta ta med kanelstång, kryddnejlika, kardemumma och strimlad chilipeppar
Erkänn - man är ju inte helt piggelin en fredagskväll när en hel arbets-/pluggvecka är slut så själva köttfärsen får nog hänga med ett tag till för det går ju så fort att fräsa till